Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «σπεσιαλιτέ» του Χασάν

Η «σπεσιαλιτέ» του Χασάν

Ο Αιγύπτιος σέντερ φορ του Ολυμπιακού είναι ιδανικός για να σκοράρει με το κεφάλι και γκολ όπως αυτό εναντίον του ΠΑΣ, έχουν την σφραγίδα του Χασάν

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε την γκέλα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, με τον Αχμέντ Χασάν να δίνει στους πρωταθλητές τη νίκη στο 93’ (1-0).

Ήταν ένα σημαντικό γκολ στην «οικονομία» του πρωταθλήματος κι αυτό θα φανεί στην συνέχεια της σεζόν.

Είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν και το γκολ που είχε πετύχει ο Αιγύπτιος σέντερ φορ την περσινή σεζόν στο Περιστέρι, όταν με ωραία κεφαλιά είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό στο 90’.

Για να πάμε ακόμα πιο πίσω, θυμίζουμε και το γκολ που είχε πετύχει στη Νέα Σμύρνη εναντίον του Πανιωνίου, με ωραία κεφαλιά, στην πρώτη χρονιά του παίκτη στο μεγάλο λιμάνι.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο σκόραρε ο διεθνής στράικερ στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ στο Φάληρο.

Το γκολ λοιπόν που έβαλε ο Χασάν είναι η «σπεσιαλιτέ» του Αιγύπτιου σέντερ φορ, καθώς ο 26χρονος άσος του Ολυμπιακού είναι ιδανικός στο τελείωμα των φάσεων με το κεφάλι.

Ο Χασάν έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδος ότι έχει μια μοναδική ικανότητα να σκοράρει με το κεφάλι κι αυτά τα γκολ έχουν την «σφραγίδα» του Αιγύπτιου σέντερ φορ.

Το είδαμε και στο κορυφαίο επίπεδο, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο διεθνής σέντερ φορ έστειλε με ωραία κεφαλιά (ξανά στο 90’) την μπάλα στα δίχτυα του Ματαντά, χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ματς με την Μαρσέιγ.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει πόσο χρήσιμος είναι ο Χασάν για τους πειραιώτες και ο διεθνής επιθετικός επιβεβαιώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι είναι «συνδεδεμένος» με τα δίχτυα.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο Πέδρο Μαρτίνς επέμενε, λέγοντας στην διοίκηση των ερυθρόλευκων πως θα περιμένει την επιστροφή του Χασάν.

Με την είσοδο του 26χρονου στράικερ στο ματς ο Ολυμπιακός βρήκε ένα «πάτημα» στην περιοχή του ΠΑΣ και είναι ξεκάθαρο πως με τον Χασάν στο γήπεδο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πιέσουν περισσότερο με τις στατικές φάσεις.

Από την εξαιρετική καλή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Χασάν κατάφερε να σκοράρει και εδώ θα πρέπει να αποδώσει κάποιος και τα εύσημα στον Έλληνα μέσο, για την πολύ καλή εκτέλεση που έκανε.

Και ήταν η δεύτερη στατική φάση που εκτελεί ο Φορτούνης στα δύο τελευταία ματς, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει γκολ.

Την περασμένη Τετάρτη στην Τούμπα (με κόρνερ) με τον Μπα να σκοράρει και χθες (με φάουλ) με τον Χασάν να βρίσκει δίχτυα.

Οι στατικές φάσεις είναι ένα μεγάλο «όπλο» και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκει γκολ όπως αυτό που πέτυχε ο Χασάν.

Έχει τους παίκτες για εξαιρετικές εκτελέσεις (Φορτούνη – Βαλμπουενά) αλλά και παίκτες που μπορούν να σκοράρουν με το κεφάλι και ο Χασάν είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο Ολυμπιακός πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο το «όπλο» που λέγεται Χασάν, καθώς ο διεθνής άσος μπορεί να προσφέρει πολύτιμα γκολ και στα επόμενα παιχνίδια.

Η ουσία για τους πειραιώτες είναι πως απέφυγαν την γκέλα με το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος σέντερ φορ κι αυτό το γκολ ήταν το καλύτερο «δώρο» στον Χασάν μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κοροναϊό.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024