Κοροναϊός : Η Κίνα το ξανάκανε – Έχτισε νοσοκομείο σε μόλις 5 ημέρες
Οι Αρχές ολοκλήρωσαν την κατασκευή νοσοκομείου 1.500 δωματίων για ασθενείς με Covid-19. Αυτή τη φορά, μάλιστα, χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες
Όπως και τον περασμένο χειμώνα, έτσι και τώρα. Σε χρόνο – ρεκόρ η Κίνα έστησε από την αρχή νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊό, αποδεικνύοντας πόσο ταχύτατα κινείται για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Σήμερα, Σάββατο, οι Αρχές ολοκλήρωσαν την κατασκευή νοσοκομείου 1.500 δωματίων για ασθενείς με Covid-19. Αυτή τη φορά, μάλιστα, χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το νοσοκομείο είναι ένα από τα έξι -με συνολικά 6.500 δωμάτια- στο Νανγκόνγκ της επαρχίας Χεμπέι για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
Τα ξεσπάσματα του ιού οφείλονται σε εισαγόμενες μολύνσεις
Οι αρχές προχώρησαν στη δημιουργία της δομής εξαιτίας της νέας ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC), τα πρόσφατα ξεσπάσματα στη βορειοανατολική Κίνα προήλθαν από ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα ή από μολυσμένα κατεψυγμένα εισαγόμενα τρόφιμα.
Ο υπουργός της NHC, Μα Σιαοέι, έκανε τα σχόλια αυτά σε κυβερνητική συνάντηση όπου είπε ακόμη πως ο ιός εξαπλώνεται σε αγροτικές περιοχές και πως η διαχείριση της πρόσφατης κατάστασης έδειξε σε ποιο βαθμό είχαν χαλαρώσει τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου.
«Από τον Δεκέμβριο του 2020 επιδημικές συστάδες έχουν παρατηρηθεί σε Πεκίνο, Σιτσουάν, Λιαονίνγκ, Χεμπέι και Χεϊλονγκτζιάνγκ» αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της NHC όπου παρατίθεται η ενημέρωση του Μα.
«Έχουν κυρίως τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχάς, είναι όλα εισαγόμενα από το εξωτερικό, προκλήθηκαν από ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ή [είναι] μολυσμένα εισαγόμενα προϊόντα ψυχρής αλυσίδας».

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων παραμένει πολύ πιο κάτω από εκείνον που είχε δει η Κίνα στην κορύφωση του ξεσπάσματος στις αρχές του 2020, αλλά οι ανησυχίες για νέο κύμα αυξάνονται έναν μήνα πριν από το σεληνιακό Νέο Έτος.
Η αύξηση αυτή σημειώνεται καθώς ομάδα ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκεται σε καραντίνα στην πόλη Ουχάν, όπου η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019. Η ομάδα σκοπεύει να ερευνήσει την προέλευση της πανδημίας που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)




























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442