Το θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα διέπει την ορθή λειτουργία των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και εν γένει το εθελοντικό κίνημα θα καθορίζεται με το νέο αυτοτελές νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, αυτό θα είναι το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου – μετά τη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ, η οποία πρόκειται να ψηφιστεί στις 11 Ιανουαρίου – που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Οπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου στα «ΝΕΑ», το νέο νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό αναμένεται να είναι έτοιμο εντός των επόμενων εβδομάδων.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».