Ερντογάν : Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το οικονομικό «τρίγωνο του διαβόλου»
Μιλώντας μέσω μιας βιντεοσύνδεσης σε μία τελετή στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία πραγματοποιεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή «της επιβλήθηκε» να το πράξει, αλλά επειδή «οι άνθρωποί μας το αξίζουν»
H Τουρκία θα εφαρμόσει δομικές μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το οικονομικό «τρίγωνο του διαβόλου» δηλαδή το τρίγωνο, των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των ισοτιμιών ξένου συναλλάγματος, όπως δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οργανώσει ένα σύστημα, το οποίο, θα είναι βασισμένο στην παραγωγή και στην εργασία.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε μία σειρά δικαστικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων τον προηγούμενο μήνα, καλλιεργώντας προσδοκίες για την πιθανή απελευθέρωση πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων, αλλά και των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις φυλακές.
Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια του, για δικαστικές αποφάσεις και η κριτική που δέχθηκε η κυβέρνησή του, καλλιέργησαν σκεπτικισμό για την υπόσχεσή του.
Μιλώντας μέσω μιας βιντεοσύνδεσης σε μία τελετή στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία πραγματοποιεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όχι επειδή «της επιβλήθηκε» να το πράξει, αλλά επειδή «οι άνθρωποί μας το αξίζουν».
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για την παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, θα γίνουν ταχύτατα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
- Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μία… πολυάσχολη χρονιά – Πόσες χώρες βομβάρδισαν οι ΗΠΑ;
- Ο Τσάρλι Χάναμ φοβόταν ότι έκανε λάθος που δέχθηκε να υποδυθεί τον κατά συρροή δολοφόνο Εντ Γκέιν στο «Monster»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)






![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442