Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αυστηρά μέτρα στο Λονδίνο μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Κοροναϊός : Αυστηρά μέτρα στο Λονδίνο μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Στην κλίμακα 3, την αυστηρότερη στη Μεγάλη Βρετανία, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, μπαίνει το Λονδίνο, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

Στην κλίμακα 3, την αυστηρότερη στη Μεγάλη Βρετανία, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, μπαίνει το Λονδίνο, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων.

Το γεγονός επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας Ματ Χανκοκ.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, οι νέοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τις εικόνες χάους που παρατηρήθηκαν στις αγορές της πόλης, με χαρακτηριστικότερες όλων αυτές στο Harrods.

Το Λονδίνο στο «μάτι» του κοροναϊού την τελευταία εβδομάδα, αφού έχουν καταγραφεί περίπου 24.000 σε επτά ημέρες, με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής να χειροτερεύει καθημερινά.

Μαζί με το Λονδίνο, στο επίπεδο 3 θα τεθεί το Hertfordshire και το Essex. Παράλληλα, το Κεντ, που επίσης βρίσκεται στην κατηγορία 3, μπορεί να δει νέους περιορισμούς, καθώς τα κρούσματα δεν υποχωρούν ακόμα και τώρα.

Τι σημαίνει το Επίπεδο 3

Σε όποια περιοχή εντάσσεται στο επίπεδο 3 της επικινδυνότητας, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

  • Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους, ιδιωτικούς κήπους ή στους περισσότερους υπαίθριους χώρους, εκτός από την κατοικία.
  • Επιτρέπονται οι συναντήσεις έως 6 άτομα σε εξωτερικούς χώρους όπως τα πάρκα, οι παραλίες ή η εξοχή.
  • Καταστήματα, γυμναστήρια και υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας (όπως κομμωτήριο) μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά
  • Μπαρ, παμπ, καφετέριες και εστιατόρια πρέπει να παραμείνουν κλειστά, εκτός από την παράδοση και τη διανομή στο σπίτι.
  • Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις σε γήπεδα.
  • Οι χώροι ψυχαγωγίας σε εσωτερικούς χώρους – όπως αίθουσες μπόουλινγκ και κινηματογράφοι – πρέπει να παραμείνουν κλειστοί
  • Συνιστάται στους πολίτες να μην ταξιδεύουν προς και από τις περιοχές της τρίτης βαθμίδας.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επίσημα το απόγευμα

Ο Ματ Χάνκοκ θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις το μεσημέρι, έχοντας με τη δήλωσή του προαναγγείλει επί της ουσίας σε περισσότερα μέτρα στο Λονδίνο για να αναχαιτίσει την πανδημία. Στη συνέχεια θα ηγηθεί συνέντευξης τύπου

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι θα επανεξετάζει το καθεστώς των περιοχών κάθε δύο εβδομάδες, με την τελευταία στις 2 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ ήδη από σήμερα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η κατηγορία 3 θα ήταν καταστροφική για τις επιχειρήσεις, εάν δεν υπάρξει επιπλέον βοήθεια και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει ειδική μέριμνα, καθώς όπως είπε στο Sky News, «ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος μήνας για πολλές επιχειρήσεις».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη, βουλευτές και επιχειρήσεις αντιδρούν με την απόφαση, προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει το εμπόριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως και τις παμπ, τα εστιατόρια και τους πολιτιστικούς χώρους, ενώ οι καταναλωτές από τη ζώνη κατηγορίας 2 θα απαγορεύεται να ψωνίζουν σε μεγάλα καταστήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην Oxford Street.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024