Διαμαρτυρία συνταξιούχων : Σε καρέκλες, με αποστάσεις και με μάσκες [εικόνες]
«Φέρτε πίσω όλα τα «νόμιμα» και παράνομα αρπαγμένα», αναγράφεται σε πανό που είχε αναρτηθεί στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων.
Καθιστοί σε καρέκλες που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση και φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους, συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας.
«Φέρτε πίσω όλα τα «νόμιμα» και παράνομα αρπαγμένα», αναγράφεται σε πανό που είχε αναρτηθεί στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων.


Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων:
«Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν.
Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.
- Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
- Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
- Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
- Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
- Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
- Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

- Άνω κάτω η Λάτσιο: Κόντρα προέδρου-προπονητή για τη μεταγραφή του Ράτκοφ
- Πόσες επιτυχίες του David Bowie χωράνε σε ένα βράδυ;
- Ουζμπεκιστάν: Μπαλόνια με υδρογόνο πήραν φωτιά μπροστά στο πρόσωπο γυναίκας
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό
- Λίγα και καλά: Πέντε πράγματα που απογειώνουν τη γυμναστική στο σπίτι
- Μειώστε τα «φέσια» προς τους ιδιώτες λέει το ΥΠΟΙΚ σε φορείς τους Δημοσίου
- Όχι άλλες κατεδαφίσεις «στα τυφλά» σε παραδοσιακούς οικισμούς λέει το ΣτΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 09.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





























































![Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-tehran-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442