Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Το πρώτο μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο - Του χορηγήθηκε ρεμδεσιβίρη και κοκτέιλ αντισωμάτων

Τραμπ : Το πρώτο μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο – Του χορηγήθηκε ρεμδεσιβίρη και κοκτέιλ αντισωμάτων

Αν και σύμβουλός του νωρίτερα έκανε λόγο για μεγάλη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας πως ο Τραμπ είναι καταβεβλημένος, με μια λιτή ανάρτηση στο Twitter ο «πλανητάρχης» εκφράζει την αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πηγαίνω καλά, νομίζω»

Τις πρώτες δηλώσεις του από το νοσοκομείο έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του, το βράδυ της Παρασκευής.

Αν και σύμβουλός του νωρίτερα έκανε λόγο για μεγάλη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας πως ο Τραμπ είναι καταβεβλημένος, με μια λιτή ανάρτηση στο Twitter ο «πλανητάρχης» εκφράζει την αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πηγαίνω καλά, νομίζω».

Μάλιστα, απευθυνόμενος σε όσους στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και ταχείας ανάρρωσης -από υποστηρικτές μέχρι πολιτικούς αντιπάλους- τους ευχαριστεί. «Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ».

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αμερικανού προέδρου προτού εισαχθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μέριλαντ. Με μήνυμα που βιντεοσκοπήθηκε ενημέρωνε τους πολίτες ότι είναι καλά. Ωστόσο, τόνιζε ότι χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την τρομακτική υποστήριξη, πάω στο νοσοκομείο. Νομίζω ότι τα πάω καλά, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται να πάω εκεί. Και η πρώτη κυρία είναι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το ενδιαφέρον σας και δεν πρόκειται να το ξεχάσω» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του γιατρού του

Μήνυμα για την κατάσταση της υγείας του στέλνει, δε, και ο γιατρός του Τραμπ, διαβεβαιώνοντας πως «πηγαίνει πολύ καλά», ενώ ενημερώνει πως του χορηγήθηκε ρεμδεσιβίρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, ανήρτησε στο Twitter ενημέρωση από τον ιατρό του αμερικανού προέδρου.

Η ενημέρωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το απόγευμα, σε συνεννόηση με ειδικούς από το Walter Reed και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, πρότεινα τη μεταφορά του προέδρου στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed για περαιτέρω παρακολούθηση. Σήμερα το απόγευμα, με χαρά αναφέρω ότι ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά. Δεν χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο, αλλά σε συνεννόηση με ειδικούς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη θεραπεία με χορήγηση ρεμδεσιβίρης. Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο και ξεκουράζεται».

Νωρίτερα, ο γιατρός ανακοίνωσε ότι στον Τραμπ χορηγήθηκε επίσης πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων. Ειδικότερα, έλαβε δόση 8 γραμμαρίων ως προληπτικό μέτρο, ενώ του χορηγήθηκε ψευδάργυρος, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μεταλατονίνη και ασπιρίνη.

«Αν κερδίσει ο ιός, θα έχει σοβαρές συνέπειες…»

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παρείχε το κοκτέιλ αντισωμάτων, Dr. Schleifer, δήλωσε στο CNN: «Ο Τραμπ δίνει μάχη με τον ιό. Το ανοσοποιητικό του σύστημα αγωνίζεται ενάντια σε αυτόν και, αν ο ιός κερδίσει, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, προφανώς».

Όπως είπε «ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για διάφορους λόγους, όπως η ηλικία. Αν του χορηγήσουμε τα αντισώματά μας, ελπίζουμε ότι θα δώσουμε αρκετή ώθηση στο ανοσοποιητικό του σύστημα, ώστε να μπορέσει να το κερδίσει και να ανακάμψει πλήρως».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή είναι η στρατηγική. Έχουμε πολλά δεδομένα, αλλά είμαστε ακόμα στην πειραματική φάση. Ωστόσο, από τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και έχουμε άτομα που κινδυνεύουν, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να τους χορηγήσουμε αντισώματα».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024