Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Δύσκολες ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή στο νοσοκομείο - Ανησυχία για τις εκλογές και την οικονομία

Τραμπ : Δύσκολες ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή στο νοσοκομείο – Ανησυχία για τις εκλογές και την οικονομία

Με την ηλικία του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων, να αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα, όλα τα διεθνή ΜΜΕ έστρεψαν το βλέμμα τους στον Λευκό Οίκο από τη στιγμή που το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στον κήπο της προεδρικής κατοικίας για να παραλάβει τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Μια από τις δυσκολότερες νύχτες προμηνύεται η αποψινή (ώρα ΗΠΑ) για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Με την ηλικία του αμερικανού προέδρου, μεταξύ άλλων, να αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα, όλα τα διεθνή ΜΜΕ έστρεψαν το βλέμμα τους στον Λευκό Οίκο από τη στιγμή που το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στον κήπο της προεδρικής κατοικίας για να παραλάβει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τις στιγμές στις ΗΠΑ να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ενόψει μάλιστα και των επικείμενων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Την ανησυχία πάντως ήρθε να επιτείνει δήλωση συμβούλου του Τραμπ ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του. «Είναι σοβαρό» ανέφερε συγκεκριμένα στο CNN, προσθέτοντας πως ο Τραμπ είναι καταβεβλημένος. Είναι πολύ κουρασμένος και αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπνοή, είπαν από την πλευρά τους ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου.

Οι περιγραφές αυτές έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πρώτη στιγμή ότι ο «πλανητάρχης» θορυβήθηκε μετά τη διάγνωσή του και ανησυχούσε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, καθώς εμφάνισε συμπτώματα, όπως πυρετό. Λέγεται, δε, ότι ο Τραμπ μισεί τα νοσοκομεία και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσει ποτέ σε κρεβάτι νοσηλείας.

Την ανησυχία που προκάλεσε η εισαγωγή του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο, σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό, εντείνει η δήλωση συμβούλου του ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του αμερικανού προέδρου.

«Είναι σοβαρό» ανέφερε συγκεκριμένα στο CNN, προσθέτοντας πως ο Τραμπ είναι καταβεβλημένος. Είναι πολύ κουρασμένος και αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπνοή, λένε από την πλευρά τους ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου. Οι περιγραφές αυτές έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πρώτη στιγμή ότι ο «πλανητάρχης» θορυβήθηκε μετά τη διαγνωσή του και ανησυχούσε όλο και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, καθώς εμφάνισε συμπτώματα, όπως πυρετό.

Λέγεται, δε, ότι ο Τραμπ μισεί τα νοσοκομεία και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσει ποτέ σε κρεβάτι νοσηλείας.

Με στρατιωτικό ελικόπτερο στο νοσοκομείο

Η εικόνα του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που προσγειώθηκε μπροστά από τον Λευκό Οίκο για να μεταφέρει τον αμερικανό πρόεδρο στο εθνικό στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον γύρο του κόσμου με όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα να διακόπτουν το πρόγραμμά τους και να μεταδίδουν σε ζωντανή μετάδοση όλες τις εξελίξεις.

Στην Ελλάδα ζωντανά τις εξελίξεις για την υγεία του αμερικανού προέδρου από τη στιγμή που υπήρξε η πληροφορία για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο μεταδίδει το MEGA.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Αμερικής και η σύζυγος του Μελάνια, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση που αποτυπώθηκε από την πρώτη στιγμή στους δείκτες των διεθνών αγορών, καθώς η ασθένεια του Τραμπ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική (και) για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξηγείται απολύτως γιατί αμερικανικά ΜΜΕ έσπευσαν να τονίσουν ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο, αλλά και γιατί ο ίδιος ο Τραμπ φρόντισε να κάνει δήλωση ανακοινώνοντας στον αμερικανικό λαό την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και διαβεβαιώνοντας τους πολίτες των ΗΠΑ ότι αισθάνεται καλά.

Εμφανίστηκε δε στο μήνυμά του με κοστούμι και γραβάτα, με τους επικοινωνιολόγους του να θέλουν να στείλουν καθησυχαστικό μύνημα στους πολίτες και στις αγορές. Κατά την επιβίβασή του στο ελικόπτερο ο Τραμπ φορούσε όμως και μάσκα, μέτρο προστασίας που αν είχε υιοθετήσει από την αρχή, όταν ακόμη αμφισβητούσε την σοβαρότητα της ασθένειας, μπορεί να τα είχε αποφύγει όλα αυτά.

Φυσικά τη στάση αυτή του Τραμπ απέναντι στην πανδημία, -που σύμφωνα με πολλούς οδήγησε και στην αναποτελεσματική αντιμετώπισή της και κατά συνέπεια στην εκτόξευση του αριθμού θανάτων-, σχολιάσαν πολιτικοί αντίπαλοί του, αλλά και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσβλήθηκε από τον κοροναϊό και πριν εμφανίσει συμπτώματα τα social media πήραν φωτιά. Πόσο μάλλον που ο Τραμπ όλο τον τελευταίο καιρό στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του είχε έρθει σε επαφή με πλήθος κόσμου.

Ευχές και μηνύματα συμπαράστασης

Ωστόσο, όλα τα μηνύματα μετά την ανακοίνωση της εισαγωγής του Τραμπ στο νοσοκομείο ήταν σε άλλο ύφος με τον αντίπαλο του για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, να αποσύρει όλες τις εχθρικές διαφημίσεις. Τις θερμότερες ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε στον Ντοναλντ Τραμπ και ο Μπάρακ Ομπάμα. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Τραμπ ήταν και ο ομοιπαθής Ζαΐρ Μπολσονάρο, που επίσης υποτίμησε τον κοροναϊό και το πλήρωσε ακριβά και ο ίδιος και η χώρα του.

Φυσικά να σταθούν στο πλευρό του πατέρα τους έσπευσαν τα παιδιά του Ιβανκα Τραμπ και Έρικ Τραμπ.

«Είσαι πολεμιστής και θα νικήσεις. Σ ‘αγαπώ μπαμπά» έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ερικ Τραμπ δήλωσε πως ο πατέρας του είναι «αληθινός πολεμιστής», ζητώντας από τους υποστηρικτές του να προσευχηθούν.

«Θα αγωνιστεί με την ίδια δύναμη και πίστη που τον διακατέχει για να πολεμάει για την Αμερική κάθε μέρα» πρόσθεσε

Γιατί πήγε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ νωρίτερα σήμερα ο κ. Τραμπ ανέβασε πυρετό, ενώ στη συνέχεια εμφάνισε και άλλα ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19, οπότε κρίθηκε φρονιμότερο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το NBC Νews, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο και θα εργαστεί για λίγες μέρες από το νοσοκομείο. Μάλιστα θα διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος ώστε να μπορεί να εργάζεται από εκεί, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η διακομιδή του στο νοσοκομείο έγινε με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα για την Covid-19.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.

Πρόσθεσε, δε, ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Τονίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Η εβδομάδα που ο Τραμπ «συνάντησε» τον κοροναϊό

Η είδηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ νοσεί από κοροναϊό έσκασε σαν βόμβα, επηρεάζοντας μέχρι και τις διεθνείς αγορές.

Όταν το πρώτο σοκ ξεπεράστηκε, όλοι άρχιζαν να διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο το προεδρικό ζεύγος κόλλησε τον κοροναϊό.

Η επιστημονική και «δημοσιογραφική» ιχνηλάτηση ξεκινά από τον κήπο του Λευκού Οίκου, απ’ όπου το προηγούμενο Σάββατο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τραμπ, χωρίς να φοράει μάσκα, εμφανίστηκε στο βήμα με την Μπάρετ και την οικογένεια της. Ενώ ως θεατές παρευρίσκονταν περίπου 200 άνθρωποι.

Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Γερουσιαστής της Γιούτα, Μάικ Λι και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Notre Dame, Τζον Τζένκινς. Ο Τζένκινς δεν είχε μάσκα. Ο Λι την κρατούσε στα χέρια του και σε κάποια στιγμή σηκώθηκε και αγκαλιάστηκε με φίλους του. Και οι δύο άνδρες βρέθηκαν αργότερα θετικοί στον κοροναϊό.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ και πάλι από τον κήπο του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε νέα μέτρα για περισσότερα τεστ, προκειμένου να νικηθεί ο «ιός της Κίνας», όπως είπε. Ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος δηλώνοντας πως σύντομα η πανδημία θα ηττηθεί. «Στρίβουμε τώρα στη γωνία» είπε.

Ελάχιστοι από το κοινό του, μέλη του Κογκρέσου και κρατικοί αξιωματούχοι, φορούσαν μάσκες. Μάσκα δεν φορούσε ούτε ο Τραμπ, ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς που τον διαδέχτηκε στο βήμα.

Την Τρίτη, ο Τραμπ προετοιμαζόταν, παρουσία συνεργατών του, για το πρώτο του debate ενάντια στον Τζο Μπάιντεν. Οι πρόβες του έγιναν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Όπως συχνά έχουν αναφέρει δημοσιογράφοι το θέαμα ανθρώπων με προστατευτικές μάσκες εντός του Λευκού Οίκου είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Την ίδια ημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του και συνεργάτες του προέδρου επιβιβάστηκαν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να φτάσει στο Οχάιο για το πρώτο debate.

Κανείς απ’ όσους επιβιβάστηκαν δεν φορούσε μάσκα. Ανάμεσά τους και η στενή συνεργάτις του Τραμπ, εκτελεστική σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και πολιτικός σύμβουλος που υπηρετεί ως ανώτερος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου, Χόουπ Χιξ.

Στον χώρο του debate οι συγγενείς του Τραμπ αν και αρχικά εμφανίστηκαν φορώντας μάσκες, κατά τη διάρκεια της προβολής της συζήτησης τις έβγαλαν. Ο Τραμπ ειρωνεύτηκε τον Μπάιντεν για την επιλογή του να φοράει συχνά μάσκα, δηλώνοντας πως ο ίδιος τη φοράει όταν πιστεύει ότι τη χρειάζεται.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε σε μια μεγάλη εκδήλωση άντλησης χορηγιών στη Μινεάπολη. Στο προσκήνιο ο Τραμπ στεκόταν γύρω από ένα συνωστισμένο, χωρίς μάσκες, πλήθος στο οποίο μάλιστα άρχισε να μοιράζει καπέλα της καμπάνιάς του. Λίγα μέτρα πιο μακριά, στα παρασκήνια η Χιξ που τον συνόδευε, δεν έδειχνε να είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Στην πτήση της επιστροφής, η Χιξ απομονώθηκε σε ξεχωριστή καμπίνα. Ο Τραμπ όμως παρά τις βάσιμες ενδείξεις ότι η στενή του συνεργάτις πιθανότατα να είχε προσβληθεί από κοροναϊό για 24 ώρες συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητες τους, πάντα φυσικά χωρίς να φορά μάσκα.

Αυτός και η σύζυγός του μπήκαν σε καραντίνα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της Χιξ. Η Χόουπ Χιξ, «διαγνώστηκε θετική, μόλις το έμαθα», είπε ο πρόεδρος λίγο αργότερα.

Αργότερα την Πέμπτη, το αμερικανικό προεδρικό ζεύγος εξετάστηκε για Covid-19. Tα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, θύμα της αλαζονικής και αδιάφορης στάσης του απέναντι στον ιό, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει όλα όσα για μήνες αρνιόταν πεισματικά να δει.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024