Ιράκ : Εκλεισε τα σύνορα στους αλλοδαπούς λόγω κοροναϊού
Οι υγειονομικές αρχές του Ιράκ απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες μετά τον εντοπισμό νέων στελεχών του κοροναϊού σε γειτονικά κράτη.
Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.438 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι υγειονομικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες μετά τον εντοπισμό νέων στελεχών του κοροναϊού σε γειτονικά κράτη.
Η μεγάλη Αρμπάιν
Ο ιρακινός υπουργός Υγείας Χάσαν αλ Ταμίμι διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «η Ανώτερη Επιτροπή Υγείας και Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να μην επιτρέψει σε κανέναν αλλοδαπό να εισέλθει στο Ιράκ τις επόμενες ημέρες, εξαιρουμένων διπλωματικών αποστολών».
Εξήγησε πως η απόφαση αυτή ακολουθεί «τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων από τον κοροναϊό σε γειτονικές χώρες».
Αναφερόμενος στις προετοιμασίες για τη μεγάλη σιιτική Αρμπάιν, ο αλ Ταμίμι σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας «έχει προετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο σε συντονισμό με τους υγειονομικούς θεσμούς σε όλες τις ιρακινές επαρχίες».
«Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από τον κοροναϊό μετά την Αρμπάιν», πρόσθεσε.
Απολογισμός
Ο συνολικός αριθμός των Ιρακινών που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό έχει φθάσει πλέον τους 319.035.
Κατά το υπουργείο Υγείας, άλλοι 64 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας στο Ιράκ να φθάνει τους 8.555 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.
Στον αντίποδα, 4.052 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ασθενών που θεωρείται ότι ανάρρωσαν να φθάνει τους 253.291.
Πηγή: ΑΠΕ
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442