Μαγεύει η Πανσέληνος του Αυγούστου όσους σηκώνουν το βλέμμα τους στον ουρανό και βλέπουν το φεγγάρι, το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου.
Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θεωρείται η μεγαλύτερη και ομορφότερη πανσέληνος του έτους, ενώ η επόμενη πέφτει στις 2 Σεπτεμβρίου.
Το όνομα «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» και «Φεγγάρι της Μουρούνας» το έλαβε από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, καθώς τότε ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι.
Οι πρώτες φωτογραφίες από την εμφάνιση της Σελήνης στον ουρανό είναι εντυπωσιακές.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.