Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετικοί στον κοροναϊό 65 από τους 94 πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μάλτα

Θετικοί στον κοροναϊό 65 από τους 94 πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μάλτα

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση θετικών κρουσμάτων που εντοπίζεται στη νησιωτική χώρα αφότου καταγράφηκε ο πρώτος ασθενής, στις 7 Μαρτίου

Εξήντα πέντε μετανάστες, από τους συνολικά 94 που διασώθηκαν χθες στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα, βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση θετικών κρουσμάτων που εντοπίζεται στη νησιωτική χώρα αφότου καταγράφηκε ο πρώτος ασθενής, στις 7 Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί οι 85 από τους μετανάστες και οι υπόλοιποι 9 περιμένουν τη σειρά τους για να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ. Δεν έχουν διευκρινιστεί οι εθνικότητες των ανθρώπων αυτών.

Οι μετανάστες διασώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας στα βόρεια της Λιβύης. Επέβαιναν όλοι τους σε ένα φουσκωτό που κινδύνευε να βυθιστεί, σύμφωνα με την οργάνωση Alarm Phone, που ανέφερε από την Κυριακή ότι η λέμβος έμπαζε νερά και βρισκόταν εντός των υδάτων για τα οποία την ευθύνη της έρευνας και διάσωσης έχει η Μάλτα. Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται σε στρατιωτική βάση κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα.

Στις 17 Ιουλίου, σκάφος του λιμενικού της Μάλτας διέσωσε άλλους 63 μετανάστες. Ο ένας από αυτούς αργότερα βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό και όλοι τους μπήκαν σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024