Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 28o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Κοροναϊός – Πορτογαλία : Η Μαδέρα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού

Κοροναϊός – Πορτογαλία : Η Μαδέρα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού

«Η χρήση μάσκας γίνεται ακριβώς για να δείξουμε σε όσους μας επισκέπτονται για ποιον λόγο έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», είπε ο Πέντρο Ράμος, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική για όλους, παντού, στο νησί της Μαδέρας από την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, οι τοπικές αρχές.

Η Μαδέρα είναι η πρώτη περιοχή της Πορτογαλίας που υιοθετεί ένα τέτοιο γενικό μέτρο για να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19.

Το νησί, που είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες για τα κρασιά και το καταπράσινο τοπίο του, κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τα κρούσματα αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί μόνο 105 μολύνσεις και από το περασμένο Σάββατο δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα.

«Η χρήση μάσκας γίνεται ακριβώς για να δείξουμε σε όσους μας επισκέπτονται για ποιον λόγο έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», είπε ο Πέντρο Ράμος, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της περιφέρειας.

Υποχρεωτική η μάσκα για όσους κυκλοφορούν στο δρόμο

Μέχρι τώρα ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Πλέον, θα πρέπει να φορούν μάσκα και όλοι όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο.

Πέρσι, η Μαδέρα υποδέχτηκε 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες από την ηπειρωτική Πορτογαλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει στο νησί μόνο 258.000 τουρίστες.

Όσοι έρχονται από το εξωτερικό πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κοροναϊό και να έχει βγει αρνητικό.

Η Πορτογαλία, που συνολικά έχει καταγράψει 50.410 κρούσματα και 1.722 θανάτους, αρχικά θεωρήθηκε ότι κέρδισε τη μάχη με την επιδημία. Όμως τους τελευταίους δύο μήνες, οι νέες εστίες που εντοπίστηκαν στα περίχωρα της Λισαβόνας ανάγκασαν τις αρχές να επαναφέρουν τα μέτρα στις περιοχές αυτές. Η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα χαλαρώσει κάποια από τα μέτρα αυτά από αύριο Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies