Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από κοροναϊό
Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την ώρα που η κυβέρνηση της Βρετανίας προετοιμάζεται να υιοθετήσει μέτρα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την ώρα που η κυβέρνηση της Βρετανίας προετοιμάζεται να υιοθετήσει μέτρα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον έχει δεσμευθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας και έχει και ο ίδιος χάσει βάρος μετά την εισαγωγή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας αφού προσβλήθηκε από την covid-19.
Η έκθεση της PHE αναφέρει ότι όσοι έχουν δείκτη μάζας σώματα (BMI) 30 με 35 έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον κορονοϊό, με το ποσοστό να αυξάνει στο 90% για όσους έχουν BMI άνω του 40, σε σχέση με τους ανθρώπους με υγιές βάρος.
Τα άτομα με BMI άνω του 30 θεωρούνται υπέρβαρα, με την PHE να αναφέρει ότι σχεδόν το 63% των ενηλίκων στην Αγγλία είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
«Τα τρέχονται στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν ή να νοσήσουν σοβαρά από covid-19, όπως και από άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες», τόνισε η Άλισον Τέντστοουν επικεφαλής διατροφολόγος της PHE.
Χθες Παρασκευή ο Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να χάσουν βάρος, με δημοσιεύματα του Τύπου να αναγγέλλουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει περιορισμούς στις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων ήδη από την επόμενη εβδομάδα.
Η Σούζαν Τζεμπ καθηγήτρια Διαιτολόγιας και Υγείας του Πληθυσμού στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε ότι θα χαρεί αν ο Τζόνσον παραδεχθεί την έκταση της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Βρετανία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
«Ήρθε στο προσκήνιο με την covid-19, όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι που γνωρίζαμε εδώ και καιρό, όμως δεν είχε βρεθεί ποτέ στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης», σχολίασε η Τζεμπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Νετανιάχου: Έχουμε μεθοδικό σχέδιο, με πολυάριθμες εκπλήξεις, για να επιτρέψουμε την αλλαγή στο Ιράν
- Λαμία: Άγρια καταδίωξη νεαρών μετά από κλοπή – Εγκατέλειψαν το όχημα κοντά σε καταυλισμό και εξαφανίστηκαν
- Καλαμάτα: Η αποθέωση για την άνοδο στη Super League άρχισε από τα… Μεγάρα! (vid+pics)
- Νέα πρωτιά ο Καραλής στη Ρουέν και… παραλίγο νέο ρεκόρ!
- Διχασμένη η ακροδεξιά στην Ευρώπη για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
- Η ανάρτηση της Euroleague για το «ερυθρόλευκο» σερί στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pic)
- Ρέξαμ – Τσέλσι 2-4: Τα… χρειάστηκαν οι «μπλε», προκρίθηκαν δύσκολο στους «8» του FA Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442