Ιμάμης του Μιλάνου : Τάσσεται κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Ο ιμάμης του Μιλάνου και πρόεδρος της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας Ιάια Παλαβιτσίνι έλαβε ανοικτά θέση κατά της απόφασης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
Ο ιμάμης του Μιλάνου και πρόεδρος της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας Ιάια Παλαβιτσίνι έλαβε ανοικτά θέση κατά της απόφασης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.
«Στην ιστορία του Ισλάμ, όταν οι σοφοί μας επισκέπτονταν μια συναγωγή, ένα μοναστήρι, ένα νεκροταφείο, σέβονταν πάντα την ταυτότητα των χώρων αυτών», τόνισε ο Παλαβιτσίνι.
Κατά την άποψή του, η Αγία Σοφία έπρεπε να συνεχίσει να είναι μόνο μια βασιλική εκκλησία, διότι «οι χώροι λατρείας πρέπει να χρησιμοποιούνται ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν».
«Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν τόσα όμορφα τζαμιά, στα οποία οι μουσουλμάνοι μπορούν να προσευχηθούν, δεν χρειαζόταν ένα ακόμη. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα πολιτικών υπολογισμών» δήλωσε ο Ιμάμης του Μιλάνου, ο οποίος εξέφρασε πλήρη κατανόηση για τον πόνο ψυχής που εξέφρασε την περασμένη Κυριακή ο πάπας Φραγκίσκος.
PRESIDIO AL CONSOLATO TURCO (MILANO, 13.07.2020)
Davanti al consolato turco a Milano.
Non è possibile che il fanatismo islamico e il regime turco cancellino secoli di storia, di diritti e di Libertà. Speriamo che la Comunità Internazionale e l’Unione europea, che ora sta riempiendo la Turchia di miliardi, reagiscano.
A furia di chinare il capo, rischiamo di trovarci una moschea al posto del Duomo.
Giù le mani da Santa Sofia.Δημοσιεύτηκε από Matteo Salvini στις Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι πήρε μέρος σε διαμαρτυρία του κόμματός του, η οποία οργανώθηκε έξω από το τουρκικό προξενείο στο Μιλάνο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πενήντα άτομα, τα οποία κρατούσαν πλακάτ με γραμμένο «κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία» και «ποτέ η Τουρκία μέσα στην Ευρώπη».
«Η ιστορική, πολιτιστική και φυσικά θρησκευτική κληρονομιά της Ευρώπης δεν μπορεί να μετατρέπεται σε τζαμί. Ο ισλαμικός φανατισμός δεν μπορεί να σβήσει αιώνες κατακτήσεων, ιστορίας, δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξει η πρέπουσα αντίδραση από την διεθνή κοινότητα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να περνούν από γενιά σε γενιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
















































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442