Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία : Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια τρεις ανθρώπους που κάθονταν αμέριμνοι σε παγκάκι

Σερβία : Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια τρεις ανθρώπους που κάθονταν αμέριμνοι σε παγκάκι

Συνεχίζονται τα άγρια επεισόδια στη Σερβία παρά την απόφαση Βούσιτσς να μην επιβάλει τελικά lockdown στο Βελιγράδι.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν στιγμιότυπα από τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν στη Σερβία την Τρίτη και την Τετάρτη μετά την απόφαση Βούσιτσς να επιβάλει lockdown στο Βελιγράδι για το Σαββατοκύριακο λόγω κοροναϊού – μία απόφαση που τελικά αναγκάστηκε να πάρει πίσω λόγω της λαϊκής κατακραυγής.

Ένα από τα βίντεο που έκαναν αίσθηση παγκοσμίως δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν ανελέητα τρεις ανθρώπους που κάθονταν αμέριμνοι σε πάρκο

Οι τρεις άνδρες κάθονταν αμέριμνοι σε ένα παγκάκι στο πάρκο Πιονίρ του Βελιγραδίου χωρίς να συμμετέχουν στα επεισόδια.

Ξαφνικά αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν μαζί τους και σκυλιά και χωρίς προφανή λόγο κάνουν στροφή και αρχίζουν να χτυπάνε με γκλοπ και χωρίς έλεος τους δύο εξ αυτών, ενώ ο τρίτος παρακολουθεί από λίγο μακρύτερα καθώς πρόλαβε και σηκώθηκε.

Στη συνέχεια απομακρύνεται και ο δεύτερος, ενώ ο εναπομείνας άνδρας έχει πέσει στο έδαφος και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον ξυλοκοπούν. Στην προσπάθεια τους να τον σώσουν οι άλλοι δύο δέχονται επιπλέον χτυπήματα από γκλοπ. Κάπου εκεί οι αστυνομικοί αποχωρούν και οι τρεις άνδρες ξανακάθονται στο παγκάκι σαν να μην συνέβη τίποτα.

Δείτε το βίντεο:

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο Βελιγράδι

Η κυβέρνηση της Σερβίας στην κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας υιοθέτησε τρία μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού στο Βελιγράδι.

Αποφασίστηκε πρώτον η απαγόρευση των οργανωμένων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων πέραν των 10 ατόμων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, επιβλήθηκε γενική απαγόρευση λειτουργίας όλων ανεξαιρέτως των καταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των υπαίθριων αγορών καθημερινά από τις 9:00 η ώρα το βράδυ έως τις 6:00 η ώρα το πρωί. Οι καφετερίες και τα εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικό χώρο θα επιτρέπεται να λειτουργούν μέχρι τις 11:00 η ώρα το βράδυ.

Το τρίτο μέτρο αφορά στην αποφυγή συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους και στην ουσία αποτελεί επαναφορά του μέτρου που ίσχυε παλαιότερα και προέβλεπε ότι ο αριθμός των ατόμων εντός των καταστημάτων θα καθορίζεται από το εμβαδόν τους. Συγκεκριμένα, ένα άτομο σε κάθε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς ανακοινώνοντας τα μέτρα προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Βελιγραδίου είναι δραματική.

«Δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες, συμπληρώνονται συνεχώς κρεβάτια, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ασθενείς μεταφέροντα στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων, στο Πάντσεβο, στο Σμεντέρεβο και στο Ποζάρεβατς τα οποία επίσης αρχίζουν να γεμίζουν» ανέφερε η κ. Μπρνάμπιτς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας εξέφρασε την ανησυχία της για τον βαθμό που οι διαδηλώσεις των τελευταίων δύο ημερών θα επηρεάσουν την επιδημιολογική κατάσταση επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες θα αρχίσουν να φαίνονται σε μία εβδομάδα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Βελιγράδι διότι εκτιμήθηκε ότι οι αυτό θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τους κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημιολογική κρίση.

Στην Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 266 νέα κρούσματα κοροναϊού και απεβίωσαν 11 ασθενείς. Συνολικά μέχρι σήμερα απεβίωσαν από το κορονοϊό 352 άτομα ενώ νόσησαν 17.342 άτομα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024