Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνδικαλιστικοί... αγώνες

Συνδικαλιστικοί… αγώνες

Οι εκπαιδευτικοί, ο Γρηγόρης Καλομοίρης και η κλούβα των ΜΑΤ

Τα χρόνια περνάνε, οι άνθρωποι μεγαλώνουμε, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις αλλάζουν,  οι συνθήκες μεταβάλλονται πάντα  εξελικτικά και τέλος πάντων, όσοι μένουν  πίσω, ενίοτε καθηλώνουν κι εκείνους που θέλουν να πάνε μπροστά. Αναφέρομαι  στον κατά τα άλλα συμπαθέστατο και αδιαμφισβήτητο αγωνιστή της προάσπισης των συμφερόντων του δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου, ειδικότερα της  εκπαίδευσης, Γρηγόρη Καλομοίρη.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 πότε εκπροσωπώντας την ΟΛΜΕ, πότε την ΑΔΕΔΥ και πάντοτε ως συνδικαλιστής, ο Γρηγόρης συμμετέχει σε όλες ανεξαιρέτως τις πορείες  που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Σε όλες, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Κάποτε δε , το ‘90 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχε φτιάξει πανό διαμαρτυρίας  για άσχετη συγκέντρωση  εργαζόμενων στα ναυπηγεία, στην οποία οι εργαζόμενοι δεν πήγαν όμως εκείνος και ο Π. Λαφαζάνης  ήταν εκεί, στην πλατεία  Κλαυθμώνος, και τους περίμεναν επί ώρες μέχρι που βράδιασε.

Φυσικά δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα για να διδάξει, παρά μόνο για να διαδηλώσει. Κανείς δεν τον θυμάται σε γυμνάσιο ή λύκειο κι αυτό του προσάπτουν  άπαντες, ότι μάχεται για δικαιώματα που αγνοεί.

Και τώρα, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο της υπ.  Παιδείας Ν.  Κεραμέως. Με το ίδιο ριγέ  πουκάμισο, το ίδιο παντελόνι, το ίδιο χαμόγελο, την ίδια αποφασιστικότητα. Αλλά  με παραπάνω κιλά. Τόσα όσα να τον εμποδίζουν να σπρώχνει μαζί με συντρόφους του, μία από τις κλούβες των ΜΑΤ  που είχαν τοποθετηθεί κάθετα στη Βασ. Σοφίας  για να μην περάσει προς  τη Βουλή  η ομολογουμένως μεγάλη χθεσινή  πορεία των διαμαρτυρομένων.

Το θάρρος του είναι αξιοθαύμαστο. Αναμφίβολα. Όμως πλην 4-5 ακόμη επαγγελματιών συνδικαλιστών κανείς από τους 10.000 περίπου συγκεντρωθέντες δεν πήγε να βοηθήσει τον Καλομοίρη να σπρώξει το όχημα. Το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024