«Κόκκινη γραμμή» στην υπόθεση Κάμινγκς βάζει ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον δεν επέτρεψε στους δύο επιστημονικούς συμβούλους που τον συνόδευαν στην ενημέρωση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως είπε αφορούν πολιτικό θέμα
«Κόκκινη γραμμή» στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από τις ενέργειες παραβίασης της κυβερνητικής οδηγίας από τον σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, είπε ότι βάζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία του κοροναϊού, όταν ρωτήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάρεμ.
«Είπα αρκετά για το θέμα ήδη, και αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι η αστυνομία του Ντάρεμ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει δράση και ότι το θέμα έκλεισε. Και εγώ σκοπεύω να θέσω κόκκινη γραμμή στο θέμα, όπως είπα και χθες στην επιτροπή γενικών υποθέσεων της Βουλής» είπε.
Ο Μπόρις Τζόνσον δεν επέτρεψε στους δύο επιστημονικούς συμβούλους που τον συνόδευαν στην ενημέρωση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως είπε αφορούν πολιτικό θέμα.

Πυρά από τους Εργατικούς
Πριν από την ενημέρωση, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιέρ Στάρμερ, είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι είναι «πολύ αδύναμος για να ενεργήσει» και να θέσει όρια στην υπόθεση του Κάμινγκς, τον οποίο θα πρέπει να απομακρύνει από τα καθήκοντά του.
Την παραίτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάρεμ, ζήτησαν και ο προσωρινός επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Εντ Ντέιβεϊ, και η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον.
Στους κόλπους των Τόρις προστίθενται καθημερινά νέες φωνές βουλευτών που είτε ασκούν κριτική στις πράξεις του συμβούλου του πρωθυπουργού ή ζητούν την παραίτησή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Καρέτσα – Ο Λουίς Ενρίκε παρακολουθεί στενά την περίπτωση του»
- Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα ευρήματα που «έδεσαν» την υπόθεση
- Στεγαστική κρίση: Τα… «άσφαιρα» μέτρα, η φωτιά στα υλικά και τα σπίτια που μίκρυναν – Ο Γολγοθάς ενός ενοικιαστή
- Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, λόγω απεργίας του Σ.Ε.Η
- Εφιαλτική νύχτα των Χριστουγέννων για μια γυναίκα στην Αταλάντη – Σκύλος τη δάγκωσε και της έκοψε δύο δάχτυλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442