Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τρικυμία ο Τραμπ: «Σαρκαστική» η πρόταση για τα απολυμαντικά, λέει τώρα

Σε τρικυμία ο Τραμπ: «Σαρκαστική» η πρόταση για τα απολυμαντικά, λέει τώρα

Μετά την έντονη κατακραυγή από επιστήμονες και ειδικούς για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον Covid-19, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η πρόταση αυτή ήταν... σαρκαστική

Τις επικίνδυνες δηλώσεις του περί χορήγησης απολυμαντικών προϊόντων σε ασθενείς με κοροναϊό σπεύδει να ανασκευάσει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας την ίδια ώρα τα ΜΜΕ για αποσπασματική παρουσίαση των δηλώσεών του.

Μετά την έντονη κατακραυγή από επιστήμονες και ειδικούς για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον Covid-19, ο «πλανητάρχης» υποστήριξε σήμερα ότι η πρόταση αυτή ήταν… σαρκαστική.

«Έθεσα μια ερώτηση με σαρκαστικό τρόπο προς τους δημοσιογράφους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν ενθαρρύνει τον κόσμο να καταναλώσει απολυμαντικά

Ο Λευκός Οίκος καυτηρίασε τα ΜΜΕ

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι απέσπασαν από το εννοιολογικό τους πλαίσιο τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί ο κοροναϊός μόνο με τη χρήση απολυμαντικού.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι Αμερικανοί οφείλουν να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με τις όποιες θεραπείες για τον κοροναϊό, κάτι που τόνισε ξανά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης» υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι. «Μπορείτε να βασιστείτε στα μέσα ενημέρωσης όταν θέλετε με ανευθυνότητα να αποσπάσετε λόγια του προέδρου Τραμπ από το εννοιολογικό τους πλαίσιο και να δημοσιεύσετε αρνητικά πρωτοσέλιδα» πρόσθεσε η ίδια υπαινικτικά.

Εκτός από τις ενέσεις με απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε κατά τη συνέντευξή του στο τραπέζι κι άλλες… πρωτότυπες προτάσεις, όπως ένα «υπεριώδες», ή «ένα πολύ δυνατό φως», το οποίο θα μπορούσαμε να προβάλλουμε «μέσα στο σώμα» για να καταπολεμήσουμε τον κοροναϊο, προκαλώντας εμφανή δυσφορία στη Δρα Ντέμπορα Μπλιξ, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει συσταθεί από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Μην το καταπιείτε» προειδοποιούν εταιρείες απολυμαντικών

Από την πρώτη στιγμή, γιατροί, επιστήμονες και πολιτικοί έσπευσαν να καταγγείλουν την επικινδυνότητα των όσων δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτρέψουν τους πιθανούς πειραματισμούς πολιτών που θα μπορούσαν να στηριχθούν στα λεγόμενά του.

Στον «χορό» των καταγγελιών μπήκε και η Reckitt Benckiser, μητρική εταιρεία της Lyson και της Dettol, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν θα πρέπει τα προϊόντα της να εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό, είτε μέσω ένεσης είτε μέσω κατάποσης.

«Τα απολυμαντικά προϊόντα μας, όπως και τα προϊόντα υγιεινής της εταιρείας μας, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους παράγονται και σε συμμόρφωση προς τις οδηγίες χρήσης τους. Παρακαλούμε τους καταναλωτές να συμβουλεύονται τις ετικέτες και τις πληροφορίες ασφαλείας» σημείωσε η εταιρεία.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024