Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια εικόνα – χίλιες λέξεις : Η αντίδραση της Δρ. Μπερξ στις εξωφρενικές δηλώσεις Τραμπ

Μια εικόνα – χίλιες λέξεις : Η αντίδραση της Δρ. Μπερξ στις εξωφρενικές δηλώσεις Τραμπ

Η υπεύθυνη συντονισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού στον Λευκό Οίκο δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της

Τη στιγμή που γιατροί, οργανισμοί υγείας και χρήστες κοινωνικών δικτύων απαντούν με καυστικό τρόπο στα εξωφρενικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το ενδεχόμενο χορήγησης απολυμαντικών προϊόντων σε ασθενείς κοροναϊού, την παράσταση κλέβει ένα βίντεο με την αντίδραση της δρ. Ντέμπορα Μπερξ.

Η Μπερξ, η οποία είναι υπεύθυνη συντονισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού στον Λευκό Οίκο, φαίνεται να αντιδρά στις επικίνδυνες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το απόσπασμα του βίντεο, το οποίο έχει τραβηχτεί την ώρα που ο Τραμπ προχωρούσε στις διαβόητες πλέον δηλώσεις του, εστιάζει στην Μπερξ, που μοιάζει να αντιμετωπίζει τα όσα ακούει με τεράστια αμηχανία.

Τη στιγμή του βίντεο, ο Τραμπ ακούγεται να λέει:

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά οι απίστευτες δηλώσεις Τραμπ:

«Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα- είτε με ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία ή απλά με πολύ ισχυρό φως», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, που συντονίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του Λευκού Οίκου για τον κοροναϊό.

«Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί αλλά θα το εξετάσετε. ..ακούγεται ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος….

Και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει σ΄ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό. Δείχνοντας το κεφάλι του ο Τραμπ είπε:«Δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος με καλό ξέρετε τι».

Η καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, η συντονίστρια της task force, έμεινε σιωπηλή αρχικά.Στη συνέχεια ο Τραμπ την ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ για χρήση της θερμότητας και του φωτός ως θεραπεία στον κοροναϊό και εκείνη απάντησε: «Όχι, ως θεραπεία».

«Θέλω να πω, ο πυρετός είναι καλό πράγμα, όταν έχεις πυρετό βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι για τη θερμότητα ή το φως», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα να το ερευνήσετε», της απάντησε Τραμπ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024