Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων στην Κίνα είναι υψηλότερος από των ΗΠΑ

Τραμπ: Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων στην Κίνα είναι υψηλότερος από των ΗΠΑ

O θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Κίνα «δεν είναι καν κοντά» σε εκείνους που ανακοινώνει το Πεκίνο, υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συνεχίζει τη ρητορική κατά της Κίνας ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού αυτή τη φορά την κατηγορεί ότι απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών της από τον κοροναϊό.

Πράγματι, νωρίτερα σήμερα η Κίνα δημοσίευσε αναθεωρημένα νούμερα για τους νεκρούς στην Ουχάν, ανεβάζοντας τον πραγματικό αριθμό τους κατά 50%.

«Πολύ υψηλότερος ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα από ό,τι στις ΗΠΑ»

Με ένα νέο tweet, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει όχι μόνο ότι ο πραγματικός αριθμός των θανάτων είναι «πολύ υψηλότερος» από ό,τι ανακοινώνει το Πεκίνο, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός «δεν είναι καν κοντά» σε εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Κίνα μόλις ανακοίνωσε το διπλασιασμό του αριθμού των θανάτων εξαιτίας του Αόρατου Εχθρού. Είναι πολύ υψηλότερος από αυτό και πολύ υψηλότερος από ό,τι στις ΗΠΑ. Δεν είναι καν κοντά» έγραψε.

Υποστηρικτής θεωρίας συνωμοσίας ο Τραμπ

Την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ανοιχτά τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον κοροναϊό να είναι αποτέλεσμα πειράματος σε εργαστήριο στην Ουχάν.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ερευνά σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.

Παρόλο που τον Ιανουάριο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει τη στήριξη του στην Κίνα, όσο περνούσε ο καιρός και η επιδημία ξέφευγε στην ίδια του τη χώρα τόσο περισσότερο ο Τραμπ άρχισε να αναπτύσσει μια ρητορική κατά της ασιατικής χώρας.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η απόφασή του αυτήν την εβδομάδα να διακόψει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επειδή «καλύπτει υπερβολικά την Κίνα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024