Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ ζητά απελευθέρωση πολιτειών από το lockdown

Ο Τραμπ ζητά απελευθέρωση πολιτειών από το lockdown

O Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θεωρεί ότι σε αυτές τις πολιτείες τα μέτρα για το lockdown είναι υπερβολικά αυστηρά και πρέπει να αρθούν.

Σε «απελευθέρωση» πολιτειών της Αμερικής που βρίσκονται υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων καλεί  μέσω Twitter, ο  Ντόναλντ Τραμπ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ πιθανότατα θεωρεί ότι σε αυτές τις πολιτείες τα μέτρα για το lockdown είναι υπερβολικά αυστηρά και πρέπει να αρθούν.

Πριν μερικές ώρες βέβαια, κατά την επίσημη τοποθέτησή του σχετικά με το σχέδιο «επανεκκίνησης» της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, είχε παραδεχθεί ότι η τελική απόφαση για την άρση των μέτρων εναπόκειται στους κυβερνήτες των εκάστοτε Πολιτειών.

Tα tweets του Τραμπ

Σε μια σειρά αναρτήσεων ο Τραμπ ξάφνιασε για ακόμη μια φορά με τη ρητορική του στα social media. «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗ ΜΙΝΕΣΟΤΑ», έγραφε στο πρώτο tweet.

Ακολούθησαν ακόμη δύο, με αποδέκτες τους κατοίκους του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πολιορκία».

Σημειώνεται ότι και οι τρεις αυτές πολιτείες έχουν Δημοκρατικούς κυβερνήτες.

Την ίδια ώρα, κατά τόπους οπαδοί του Ρεπουμπλικανού προέδρου επιχειρούν με τη σειρά τους να ασκήσουν πίεση για άρση των μέτρων, όπως συνέβη χθες έξω από το τοπικό Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την παράταση των περιοριστικών μέτρων από τη Δημοκρατική κυβερνήτη Γκρέτσεν Γουίτνερ.

Τραμπ εναντίον κυβερνητών

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα προέτρεπε τους διαδηλωτές να ακούνε τις αρχές τις εκάστοτε πολιτείες.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι διαδηλωτές είναι σαν τον ίδιο και τον ακούνε, αλλά και ότι οι κυβερνήτες συμμερίζονται την άποψή του. «Θέλουν όλοι να ανοίξουν με ασφάλεια τις πολιτείες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εδώ και ημέρες έχει δείξει σαφή πρόθεση να θέσει σε τροχιά επανεκκίνησης την οικονομία, καθώς 22 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Ωστόσο επιστήμονες, κυβερνήτες, ακόμη και βιομήχανοι τού βάζουν φρένο, τονίζοντας τους κινδύνους από μια βιαστική και απρόσεκτη άρση των περιορισμών, γεγονός που έχει πυροδοτήσει έναν άτυπο «εμφύλιο» μεταξύ του Λευκού Οίκου και των παραπάνω παραγόντων, με τον ίδιο τον Τραμπ, όπως φαίνεται, να τραβά ακόμη περισσότερο το σκοινί στην ιδιότυπη αυτή διαμάχη.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024