Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου: Το αμερικάνικο φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξαπλώνεται

Σβίγκου: Το αμερικάνικο φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξαπλώνεται

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε πως «παρά την καταστολή, το αμερικάνικο φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξαπλώνεται»

Μήνυμα για τον αγώνα αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης των φοιτητών στις ΗΠΑ έστειλε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου.

Όπως τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «παρά την καταστολή, το αμερικάνικο φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη εξαπλώνεται».

Ακολούθως η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τη Mινεσότα, το Τενεσί και την Καλιφόρνια. Εικόνες που θυμίζουν 1968. Δεν φοβούνται. Αγωνίζονται. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους».

Η δημοσίευση της Ράνιας Σβίγκου:

Το Κολούμπια ανέβαλε την προθεσμία εκκένωσης της πανεπιστημιούπολης από τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέβαλε την προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα που είχε δώσει στους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές για να εκκενώσουν την πανεπιστημιούπολη, την οποία έχουν καταλάβει για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στη Γάζα, ένα κίνημα διαμαρτυρίας που έχει γενικευθεί στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις.

Το γραφείο της προέδρου του νεοϋορκέζικου πανεπιστημίου, απ’ όπου ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα ένα κίνημα υποστήριξης προς τη Γάζα, αναθεώρησε τη λήξη τα μεσάνυχτα (07:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) της προθεσμίας που είχε ορίσει για να φύγουν οι σκηνές στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές.

«Οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν και συνεχίζονται όπως προβλέπεται», ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ στις 23:07 (τοπική ώρα, 06:07 ώρα Ελλάδας) από το γραφείο της προέδρου του νεοϋορκέζικου πανεπιστημίου Μινούς Σαφίκ.

«Εμείς έχουμε τα αιτήματά μας, εκείνοι έχουν τα δικά τους», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδεται ότι ζητήθηκε επέμβαση της αστυνομίας.

«Μας λένε τρομοκράτες, μας λένε βίαιους. Όμως το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουμε είναι οι φωνές μας», δήλωσε μία φοιτήτρια με το όνομα Μιμί που ήταν παρούσα σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024