Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
OHE: Στο αρχείο η μία από τις καταγγελίες του Ισραήλ σε βάρος της UNRWA, λόγω έλλειψης αποδείξεων

OHE: Στο αρχείο η μία από τις καταγγελίες του Ισραήλ σε βάρος της UNRWA, λόγω έλλειψης αποδείξεων

Ο ΟΗΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών κυρώσεων

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ, που εξετάζουν τις κατηγορίες του Ισραήλ σε βάρος 12 μελών του προσωπικού της UNRWA, της υπηρεσίας αρωγής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, έκλεισαν την μία από τις υποθέσεις, λόγω έλλειψης αποδείξεων εκ μέρους των ισραηλινών αρχών και ανέστειλαν άλλες τρεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το Γραφείο Εσωτερικής Επίβλεψης Υπηρεσιών (OIOS) συνεχίζει τις έρευνες για τους άλλους οκτώ εργαζομένους.

Στην υπόθεση που έκλεισε, ο Ντουζαρίκ είπε ότι το Ισραήλ «δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο» που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του και ότι ο ΟΗΕ «εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών κυρώσεων στην περίπτωση αυτού του προσώπου».

«Οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ δεν είναι επαρκείς»

Οι άλλες τρεις υποθέσεις ανεστάλησαν, επειδή «οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ δεν είναι επαρκείς ώστε το OIOS να προχωρήσει σε διερεύνηση». Η UNRWA εξετάζει τι είδους διοικητικές κυρώσεις να εφαρμόσει.

Μετά τις 12 πρώτες υποθέσεις που κατήγγειλε η ισραηλινή κυβέρνηση στο τέλος Ιανουαρίου, ακολούθησαν άλλες επτά, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Για τη μία από αυτές η έρευνα ανεστάλη μέχρι να παραλάβει ο Οργανισμός πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία, και για τις υπόλοιπες έξι συνεχίζεται, ανέφερε ο Ντουζαρίκ.

Το Ισραήλ κατηγορεί εργαζομένους της UNRWA, η οποία απασχολεί σχεδόν 13.000 ανθρώπους στη Γάζα, για συμμετοχή στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Από τους 12 πρώτους που κατονόμασε, η UNRWA απέλυσε τους 10 και ανέφερε ότι οι άλλοι δύο είναι νεκροί.

Το OIOS ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες του Ισραήλ, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη ανέθεσαν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, να εξετάσει κατά πόσο η UNRWA είναι σε θέση να διασφαλίσει την ουδετερότητά της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-

inSports

Ορτέγκα: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη, πετύχαμε ένα μοναδικό κατόρθωμα»

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα μίλησε σε μέσο της Αργεντινής για την χρονιά που πέρασε και τα όσα πέτυχε με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024