Κοντά στο 2% το επιτόκιο του 7ετούς ομόλογου – Άνω των 5 δισ. ευρώ οι προσφορές
Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει περί τα 2 δις. ευρώ από την έκδοση με το επιτόκιο να κλειδώνει λίγο πάνω από το 2%.
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό 7ετές ομόλογο από τον ΟΔΔΗΧ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την ομάδα αναδόχων. Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει περί τα 2 δις. ευρώ από την έκδοση με το επιτόκιο να κλειδώνει λίγο πάνω από το 2%.
Ειδικότερα, από τους αναδόχους δόθηκε αρχικά το guidance για το επιτόκιο σε mid swaps+230 μ.β. Με δεδομένο ότι τα mid swaps είναι στο -0,16%, η πρώτη τιμολόγηση έδινε επιτόκιο λίγο πάνω από το 2,1%. Λίγο αργότερα όμως αυτό άλλαξε και το νέο guidance δόθηκε στα mid swaps πλέον 220 μονάδες βάσης ή πέριξ του 2%. Τελικά η έκδοση έκλεισε με επιτόκιο 2,05%.
Να σημειωθεί ότι χθες το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε ότι διόρισε τις Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale ως αναδόχους για την έκδοση, που λήγει τον Απρίλιο του 2027.
Ο τίτλος είναι επιλέξιμος για αγορά από το έκτακτο πρόγραμμα της ΕΚΤ.
Ο σχεδιασμός τρέχει σε μια κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω αναταραχής στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου καταγράφει άνοδο 18 μονάδες βάσης, στο 2,06%, επίπεδο που συνιστά υψηλό τριών εβδομάδων. Βέβαια, όπως σημειώνει το Reuters, συνήθως οι αποδόσεις των υφιστάμενων ομολόγων ανεβαίνουν πριν από μια έκδοση καθώς οι επενδυτές «δημιουργούν χώρο» για τη νέα προσφορά.
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442