Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο τυχερός και ο άτυχος

Ο τυχερός και ο άτυχος

Με βέβαιη ανακούφιση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τα συμβαίνοντα μακράν των πρωθυπουργικών ευθυνών

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σίγουρα ο πιο τυχερός έλληνας πολιτικός. Ευτύχησε να χάσει τις τελευταίες εκλογές προτού ενσκήψουν ή αποχαλινωθούν οι συμφορές που ήδη μας έχουν πλήξει και η έκταση των οποίων μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία.

Με βέβαιη ανακούφιση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τα συμβαίνοντα μακράν των πρωθυπουργικών ευθυνών, από τις οποίες τον απάλλαξε ο ελληνικός λαός λίγο προτού αναδειχθεί σε λαίλαπα το ανεξέλεγκτο πλέον κύμα προσφύγων και μεταναστών από τον αδίστακτο ενορχηστρωτή του τούρκο πρόεδρο, με την αναπόφευκτη εξέγερση των κατοίκων των τριών νησιών και προτού να ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, που έχει πανικοβάλει τον ελληνικό λαό. Πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς τείνει να προκαλέσει νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, πολύ χειρότερη πιθανότατα εκείνης του 2008. Ηδη καταφέρει σοβαρά πλήγματα σε τρεις βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός, η εμπορική ναυτιλία και η κτηματαγορά.

Η νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ελάχιστους μήνες ευτύχησαν να απολαύσουν τον εκλογικό τους θρίαμβο και να δρομολογήσουν την εφαρμογή του προεκλογικού τους προγράμματος, που εκτός από την υποσχεθείσα φορολογική ανακούφιση επαγγέλλεται και τη δυναμική δρομολόγηση μιας αναπτυξιακής προσπάθειας, που θα επέτρεπε και τη βαθμιαία ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αλλά και γενικότερα της εθνικής οικονομίας. Ανακούφιση και αισιοδοξία που έτειναν να κυριαρχήσουν μετά την υπερδεκαετή οικονομική κρίση, η οποία έφερε τη χώρα προ της παρ’ ολίγον κατάρρευσης και χρεοκοπίας, αλλά και της οποίας η αποτροπή επετεύχθη με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων λιτότητας και νοικοκυρέματος των δημόσιων οικονομικών.

Επώδυνες υπήρξαν οι συνέπειες ως γνωστόν για το εθνικό εισόδημα ως αποτέλεσμα συρρίκνωσης της εθνικής παραγωγής, χρεοκοπίας και κλεισίματος δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, εκτεταμένης ανεργίας και φυγής της αφρόκρεμας των νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό. Και ενώ προς το παρόν η διάδοση του κορωνοϊού είναι ευτυχώς μάλλον περιορισμένη και ελέγξιμη αλλά με άδηλη συνέχεια, η έκρηξη στο Μεταναστευτικό παίρνει πια διαστάσεις οργανωμένης εισβολής, διακηρυσσόμενης από τον οργανωτή της πρόεδρο Ερντογάν, χωρίς μάλιστα να έχει κηρυχθεί πόλεμος ώστε να μπορέσει η χώρα μας να αμυνθεί με πλήρες κλείσιμο των συνόρων και απόκρουση των εισβολέων με όλα τα προσφερόμενα πολεμικά μέσα.

Υποθέτω ότι ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία δεν αντιμετωπίστηκε από μια ευρωπαϊκή χώρα ένας τόσο επικίνδυνος και μη παραδοσιακά διαχειρίσιμος πόλεμος, αφού ο Ερντογάν αντί των στρατευμάτων του, τα οποία δραστηριοποιεί σε άλλα μέτωπα (Συρία, Λιβύη), χρησιμοποιεί τα εκατομμύρια των προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους υποδέχεται ανεμπόδιστα στη χώρα του για να απειλεί μέσω αυτών τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ.

Δυστυχώς η τελευταία, της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος, λησμονώντας την αλληλεγγύη που της οφείλει, έκλεισε τα σύνορά της στον ελληνικό Βορρά και άφησε ουσιαστικά αβοήθητη τη χώρα μας να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική εισβολή, όπως άλλωστε έπραξε και το ΝΑΤΟ, το οποίο προκλητικότατα συντάσσεται με τον Ερντογάν. Δυστυχώς ζούμε για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία έναν ιδιότυπο ακήρυχτο πόλεμο, μη αντιμετωπίσιμο με τα παραδοσιακά αμυντικά όπλα. Και πού να χτυπήσει ο κορωνοϊός και τη Μόρια…

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024