Bloomberg: Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ Patriot για τη Συρία
Δημοσίευμα «βόμβα» από το Bloomberg, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές επιθέσεις των συριακών στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία.
Δημοσίευμα «βόμβα» από το Bloomberg, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές επιθέσεις των συριακών στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία.
Το Bloomberg επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο.
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περισσότεροι από 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg, η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει F-16 για να χτυπήσει μονάδες του Άσαντ στην Ιντλίμπ, αν οι Patriot είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Hatay, στα σύνορα της Τουρκίας για να παράσχουν προστασία.
Η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν έχει λάβει έως τώρα απάντηση από τις ΗΠΑ με το αίτημά της να κατατίθεται την προηγούμενη εβδομάδα στον απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ραγκίπ Σοϊλού το δημοσίευμα του Bloomberg ισχύει απόλυτα, αλλά όπως ο ίδιος σημειώνει «όλοι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν τους Patriot όσο η Άγκυρα έχει τους S-400. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι σκέφτονται τώρα οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα για την επιλογή των S-400 τώρα».
Μάχες στην Ιντλίμπ
Την Πέμπτη, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το sputnik, η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις εξτρεμιστών στη Συρία που είχαν επιτεθεί σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Ιντιλίμπ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
Συγκεκριμένα, ρωσικά αεροσκάφη Su-24 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, γεγονός που επέτρεψε σε συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.
Σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης, εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τη Συρία, με την υποστήριξη τουρκικού πυροβολικού, κατόρθωσαν να διασπάσουν την άμυνα του συριακού στρατού στις περιοχές Κμίνας και Ναϊράμπ στην επαρχία Ιντλίμπ.
Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς εναντίον των εξτρεμιστών, γεγονός που επέτρεψε στον συριακό στρατό να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.
Τέσσερις Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν από το τουρκικό πυροβολικό, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες.
- Αμαζόνιος: «Ψηφιακή αποικιοκρατία» – Πώς το ίντερνετ επηρεάζει τη ζωή των αυτόχθονων πληθυσμών
- Email gate: Αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών στη δίκη για τη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων
- Η Under Armour μας συστήνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά running για κάθε χιλιόμετρο
- Άλιμος: 15χρονος τραυμάτισε ηλικιωμένη αρπάζοντας με τη βία αλυσίδα λαιμού και την τσάντα της με χρήματα
- Νετανιάχου: Εγώ και ο Τραμπ συμφωνούμε στα βασικά σχετικά με το Ιράν
- Η Κομισιόν χαλαρώνει τους δημοσιονομικούς κανόνες λόγω Ιράν – Για να αντιμετωπίσουν τα κράτη-μέλη την ενεργειακή κρίση
- Αγορά εργασίας: Με ελαστική εργασία 1 στους 8 στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην ΕΕ
- Καλαμάτα: Σε δικηγόρο για διαζύγιο είχε πάει η 39χρονη λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της από τον σύζυγό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)












![Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_eymhixeymhixeymh-315x220.png)
































![Απρόσμενος επισκέπτης στα Γρεβενά: Ένα αξιολάτρευτο αρκουδάκι έκοβε βόλτες στις αυλές των σπιτιών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_72363f72363f7236-315x220.png)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442