Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lister Storm: Ηλεκτρική καταιγίδα

Lister Storm: Ηλεκτρική καταιγίδα

Στο ολοένα και πιο πολυπληθές club των κατασκευαστών ηλεκτρικών supercar φιλοδοξεί να μπει η βρετανική Lister, προλογίζοντας τη δική της εκδοχή για ένα ηλεκτρικό hypercar.

H ιστορική βρετανική φίρμα που έχει συνδέσει το όνομά της με τις αγωνιστικές νίκες σε μια απώτερη εποχή αθωότητας και μετέπειτα με τις βελτιώσεις μοντέλων Jaguar, αναγεννήθηκε προσφάτως και πλέον περνά σε μια νέα φάση προσβλέποντας στο status του κατασκευαστή εξωτικών τετράτροχων.

Για την ακρίβεια, το σχέδιο της Lister προβλέπει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου το οποίο και συστήνεται μέσω των πρώτων computerized σκίτσων, προλογίζοντας την σοφιστικέ αεροδυναμική του αλλά και τις αγωνιστικές του προοπτικές.

Σε ό,τι αφορά τον παράγοντα αεροδυναμική, η αποτύπωση του αυτοκινήτου σε προφίλ, αποκαλύπτει την εμμονική προσήλωση της Lister στη σχεδίαση του splitter προκειμένου να επιτύχει την βέλτιστη ροή αέρα κάτω από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το hypercar της βρετανικής φίρμας θα ονομάζεται Storm II αποτίοντας φόρο τιμής στη συμμετοχή της Lister στους αγώνες αντοχής στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Βέβαια στην περίπτωση του αγωνιστικού μοντέλου ο κινητήρας ήταν απολύτως συμβατικός και εν προκειμένω ένας V12 7,0 λίτρων με προέλευση την Jaguar.

Στην σύγχρονη ενσάρκωση του Storm II τον πρώτο λόγο θα έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής της Lister, Lawrence Whittaker θα βάλει στο στόχαστρο μοντέλα όπως η McLaren P1, κάτι που σε απόλυτες τιμές μεταφράζεται σε ισχύ πέριξ των 1.000 ίππων.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024