Σε απεργία πείνας προχωρούν 56 μετανάστες που κρατούνται στη διεύθυνση αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., στην Πέτρου Ράλλη, στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), οι μετανάστες -που κρατούνται επειδή δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα- καταγγέλλουν βασανιστήρια από αστυνομικούς που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς και ηλεκτρικές εκκενώσεις με τέιζερ.
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, όπως κατήγγειλε μετανάστης, βρέθηκε στην φυλακή αφού τον συνέλαβαν με άδεια παραμονής που έληξε πριν από δύο μέρες.
Μετανάστης με σπασμένα πλευρά
«Από εκεί και πέρα βρέθηκε στο “Εξπρές του μεσονυκτίου” με αστυνομικούς να φοράνε κράνη σε κρατούμενους και να τους χτυπάνε στο τοίχο ενώ χρησιμοποιούσαν και τέϊζερ προκαλώντας ηλεκτρικές εκκενώσεις στα σώματα τους. Μάλιστα κρατούμενος κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά από το ξύλο των αστυνομικών».
Οι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι εδώ και δύο μέρες δεν έχουν πάρει φαγητό ενώ συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι να μπει τέλος στους βασανισμούς, αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.
«Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων μεταναστών. Να κλείσει τώρα το κολαστήριο της Π.Ράλλη. Να τιμωρηθούν ο βασανιστές αστυνομικοί» καταλήγει.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας