Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ισχυρή καταιγίδα Γκλόρια χτυπά την Ισπανία - Ενας νεκρός

Η ισχυρή καταιγίδα Γκλόρια χτυπά την Ισπανία – Ενας νεκρός

Η ισχυρή καταιγίδα Γκλόρια έπληξε χθες Κυριακή τμήματα της Ισπανίας, προκαλώντας χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν έως τουλάχιστον αύριο Τρίτη.

Η ισχυρή καταιγίδα Γκλόρια έπληξε χθες Κυριακή τμήματα της Ισπανίας, προκαλώντας χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, και αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο στην Αλικάντε, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Αστούριας (βόρεια).

Ανεμοι 130 χιλιομέτρων

Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως τουλάχιστον αύριο Τρίτη, με τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες νήσους να αναμένεται να υποστούν το μένος της Γκλόρια, προέβλεψε η AEMET, η ισπανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Εκδόθηκε προειδοποιητικό δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων για δέκα επαρχίες της Ισπανίας από την AEMET. Αναμένονται άνεμοι ταχύτητας ως και 130 χιλιομέτρων την ώρα, κύματα ύψους επτά μέτρων και βαριές χιονοπτώσεις.

Η εταιρεία διαχείρισης πολλών ισπανικών αεροδρομίων, η AENA, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του αερολιμένα της Αλικάντε για 24 ώρες, γεγονός που συνεπάγεται αναβολές ή ακυρώσεις σχεδόν 200 πτήσεων.

Νεκρός στην Αστούριας

Η Γκλόρια προκάλεσε ήδη χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ισπανίας. Στην Αστούριας, πολίτης σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε δρόμο που ήταν καλυμμένος από το χιόνι, ενημέρωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο άνδρας χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα την ώρα που πέρναγε αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς του αυτοκινήτου του.

Στη Βαρκελώνη, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις ακτές. Τα δημόσια πάρκα έκλεισαν στη Μαδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024