Νάπολι – Ιντερ 1-3
Με τον Λουκάκου να «χτυπάει» δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τον Λαουτάρο να κάνει το 3-1, η Ιντερ πέρασε νικηφόρα από το «Σαν Πάολο» και έπιασε στην κορυφή την Γιουβέντους.
Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν το παιχνίδι της Νάπολι με την Ιντερ, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να περνάει εύκολα από το Σαν Πάολο με 3-1, να φτάνει τους 45 πόντους σε 18 παιχνίδια και να πιάνει ξανά στην κορυφή την Γιουβέντους.
Μαίνεται η μάχη του τίτλου στη γειτονική χώρα, με τους Νερατζούρι να και τους Μπιανκονέρι να παλεύουν για το Σκουντέτο.
Οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι είναι η πιο κυνική ομάδα της φετινής Serie A, με τον Λουκάκου να πετυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τον Λαουτάρο να σφραγίζει στο δεύτερο μέρος το τρίποντο για την ομάδα του Μιλάνου.
Στο 14’ ο Λουκάκου με ωραία ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Μέρετ για το 1-0, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας Παρτενοπέι. Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Βέλγος ξαναχτύπησε για το 2-0.
Ο στράικερ της Ιντερ σούταρε δυνατά, ο Μέρετ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Οι γηπεδούχοι πάντως αντέδρασαν γρήγορα και στο 39’ μείωσαν σε 2-1 με τον Μίλικ, μετά το γύρισμα του Καγιεχόν. Στα τελευταία πέντε λεπτά η Νάπολι πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ.
Στην επανάληψη η Ιντερ έπαιξε τέλεια το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και στο 62’ ο Λαουτάρο σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων. Ο Μανωλάς έστρωσε τη μπάλα στον αντίπαλό του, μετά τη σέντρα του Βεσίνο κι ο Αργεντινός νίκησε τον Μέρετ, γράφοντας το τελικό 3-1.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο διπλό της Ιντερ στη Νάπολη μετά από 23 χρόνια, καθώς τελευταία φορά που είχαν φύγει με το τρίποντο ήταν το μακρινό 1997.
Οι συνθέσεις:
ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Χισάι(81′ Λοθάνο) , Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μάριο Ρούι(84′ Γιορέντε), Φαμπιάν, Άλαν, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν, Μίλικ, Ινσίνιε
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Καντρέβα, Γκαλιαρντίνι(56′ Μπαρέλα), Βεσίνο(73′ Σένσι), Μπρόζοβιτς, Μπιράγκι, Μαρτίνες, Λουκάκου(88′ Βαλέρο)
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Κυριακή (5/1)
Μπρέσια-Λάτσιο 1-2
ΣΠΑΛ-Βερόνα 0-2
Τζένοα-Σασουόλο 2-1
Ρόμα-Τορίνο 0-2
Δευτέρα (6/1)
Μπολόνια-Φιορεντίνα 1-1
Γιουβέντους-Κάλιαρι 4-0
Αταλάντα-Πάρμα 5-0
Μίλαν-Σαμπντόρια 0-0
Λέτσε-Ουντινέζε 0-1
Νάπολι-Ίντερ 1-3
- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το δεύτερο βήμα προς το Final-4
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς το Ιράν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της FIFA
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-1: Όλα θα κριθούν στο Λονδίνο (vid)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ 86-82: Οι Μαδριλένοι έκαναν το πρώτο βήμα, πλήγμα με Ταβάρες
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ: Τα γκολ των Γιόκερες και Άλβαρες με πέναλτι (vids)
- Μπιλμπάο – ΠΑΟΚ 89-74: Κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο ο «δικέφαλος» κι έχασε το τρόπαιο (vid)
- Το σχόλιο που ξεχώρισε από τα social media o Κόρι Τζόσεφ μετά το εξαιρετικό παιχνίδι του κόντρα στη Μονακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442