Το επίσημο στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν τοποθετημένο δίπλα της, καθώς πλέον είναι πολύ βαρύ και επίπονο να το φορά η γηραιά μονάρχης.

Η βασική προτεραιότητα του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, είναι να φέρει εις πέρας το Brexit στις 31 Ιανουαρίου και στη συνέχεια να διαπραγματευθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες μεγάλες οικονομίες, όπως δήλωσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, παρουσιάζοντας τα σχέδια του.

Σε μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου μετά τη νίκη του Τζόνσον στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, η Ελισάβετ παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησής του.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να φέρει εις πέρας την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου» δήλωσε η βασίλισσα στα μέλη της άνω και της κάτω βουλής του βρετανικού Κοινοβουλίου.

«Στη συνέχεια, οι υπουργοί μου θα επιδιώξουν μια μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα ωφελεί το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα ξεκινήσουν επίσης εμπορικές διαπραγματεύσεις με άλλες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες».

Ταγέρ και καπέλο

Αυτή τη φορά, η βασίλισσα εμφανίστηκε για την ομιλία της ντυμένη… πολιτικά, φορώντας δηλαδή ένα απλό ταγέρ και καπέλο, αντί για τα μεγαλοπρεπή ρούχα, κοσμήματα, παράσημα και τιάρες που φορά συνήθως σε αυτή την τελετή.

Και αυτή τη φορά ωστόσο, όπως και την προηγούμενη, το επίσημο στέμμα της ήταν τοποθετημένο δίπλα της, καθώς πλέον είναι πολύ βαρύ και επίπονο να το φορά η γηραιά μονάρχης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr