Στο... μάτι του κυκλώνα φαίνεται πως βρίσκεται το βρετανικό δίκτυο BBC, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, η οποίες βρήκαν τον Μπόρις Τζόνσον να θριαμβεύει

Στο… μάτι του κυκλώνα φαίνεται πως βρίσκεται το βρετανικό δίκτυο BBC, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, οι οποίες βρήκαν τον Μπόρις Τζόνσον να θριαμβεύει.

Μετά τους μεγάλους ηττημένους της κάλπης, τους Εργατικούς και οι νικητές, Συντηρητικοί, κατηγόρησαν το μεγάλο βρετανικό δίκτυο για μεροληψία.

Μάλιστα, ο βρετανός πρωθυπουργός το πήγε ένα βήμα παρακάτω, αφού απείλησε το δημόσιο Μέσο ενημέρωσης ότι θα αποσύρει την επιχορήγηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να επανεξετάσει την χρηματοδότηση του BBC, επιβεβαίωσε ο ίδιος την Κυριακή.

Στο στόχαστρο, τα ανταποδοτικά τέλη, η κύρια πηγή εσόδων του BBC, που απασχολεί περισσότερους από 2.000 δημοσιογράφους ανά τον κόσμο.

Ο Τζόνσον, που διαθέτει πλέον μεγάλη πλειοψηφία στην βρετανική βουλή, έχει την ευχέρεια να μειώσει το ύψος του τέλους – που σήμερα ανέρχεται σε 154,50 λίρες (178 ευρώ) ετησίως- κατά την προσεχή επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με το BBC, που προβλέπεται να γίνει το 2022.

Μέχρι τότε, ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την μετατροπή του αδικήματος που συνιστά η μη καταβολή του ανταποδοτικού τέλους με προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 1.000 λιρών (1.183 ευρώ) σε πταίσμα, με χαμηλότερο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας Guardian, δεδομένου ότι το 6% των νοικοκυριών δεν καταβάλλει το τέλος, αυτό θα μεταφραζόταν σε διαφυγόντα έσοδα 200 εκατομμυρίων λιρών (237 εκατομμυρίων ευρώ).

Όμως θα ελάφραινε το έργο των δικαστηρίων, όπου περί τα 130.000 άτομα διώχθηκαν το 2018 για μη πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr