Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Μετά τους Εργατικούς και ο Τζόνσον τα βάζει με το BBC

Βρετανία : Μετά τους Εργατικούς και ο Τζόνσον τα βάζει με το BBC

Στο... μάτι του κυκλώνα φαίνεται πως βρίσκεται το βρετανικό δίκτυο BBC, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, η οποίες βρήκαν τον Μπόρις Τζόνσον να θριαμβεύει

Στο… μάτι του κυκλώνα φαίνεται πως βρίσκεται το βρετανικό δίκτυο BBC, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, οι οποίες βρήκαν τον Μπόρις Τζόνσον να θριαμβεύει.

Μετά τους μεγάλους ηττημένους της κάλπης, τους Εργατικούς και οι νικητές, Συντηρητικοί, κατηγόρησαν το μεγάλο βρετανικό δίκτυο για μεροληψία.

Μάλιστα, ο βρετανός πρωθυπουργός το πήγε ένα βήμα παρακάτω, αφού απείλησε το δημόσιο Μέσο ενημέρωσης ότι θα αποσύρει την επιχορήγηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να επανεξετάσει την χρηματοδότηση του BBC, επιβεβαίωσε ο ίδιος την Κυριακή.

Στο στόχαστρο, τα ανταποδοτικά τέλη, η κύρια πηγή εσόδων του BBC, που απασχολεί περισσότερους από 2.000 δημοσιογράφους ανά τον κόσμο.

Ο Τζόνσον, που διαθέτει πλέον μεγάλη πλειοψηφία στην βρετανική βουλή, έχει την ευχέρεια να μειώσει το ύψος του τέλους – που σήμερα ανέρχεται σε 154,50 λίρες (178 ευρώ) ετησίως- κατά την προσεχή επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με το BBC, που προβλέπεται να γίνει το 2022.

Μέχρι τότε, ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την μετατροπή του αδικήματος που συνιστά η μη καταβολή του ανταποδοτικού τέλους με προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 1.000 λιρών (1.183 ευρώ) σε πταίσμα, με χαμηλότερο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας Guardian, δεδομένου ότι το 6% των νοικοκυριών δεν καταβάλλει το τέλος, αυτό θα μεταφραζόταν σε διαφυγόντα έσοδα 200 εκατομμυρίων λιρών (237 εκατομμυρίων ευρώ).

Όμως θα ελάφραινε το έργο των δικαστηρίων, όπου περί τα 130.000 άτομα διώχθηκαν το 2018 για μη πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024