Γενοκτονία Αρμενίων : Για εξηγήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ ο Αμερικανός πρέσβης
Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Η Γερουσία επικύρωσε χθες το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία περίπου 1,5 εκατ. Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1915 έως το 1923 […]
Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την απόφαση της Γερουσίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Η Γερουσία επικύρωσε χθες το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία περίπου 1,5 εκατ. Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1915 έως το 1923 ως γενοκτονία.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία -405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά- το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.
Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, η Γερουσία το ενέκρινε ομόφωνα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε πυρά κατά των αμερικανών βουλευτών που στήριξαν το ψήφισμα και τους κατηγόρησε ότι «εκμεταλλεύονται την ιστορία στην πολιτική».
«Το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό σόου. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει απολύτως καμία ισχύ», δήλωσε με ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος πρόσθεσε πως «εκείνοι που χρησιμοποιούν την Ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια».
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442