Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκρίθηκαν οι Λειψία και Λιόν

Προκρίθηκαν οι Λειψία και Λιόν

Η Ζενίτ ήταν η μεγάλη χαμένη της βραδιάς, αφού από τη δεύτερη θέση κατέληξε στην τέταρτη μετά την ήττα 3-0 από τη Μπενφίκα. Ισόπαλες 2-2 και στους «16» του Champions League Λειψία και Λιόνν.

Χιτσκοκικό φινάλε είχε ο έβδομος όμιλος του Champions League, αφού ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Η Λειψία πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν στη Γαλλία από τη Λιόν, ώστε να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να προκριθεί στους «16», ενώ η γαλλική ομάδα θα τη συνοδέψει.

Όσο για την Ζενίτ τα έχασε όλα, αφού μετά την ήττα της με 3-0 από τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα, αποκλείστηκε ακόμα και από το Europa League.

Όσο για την τελευταία Μπενφίκα, κατάφερε να πάρει θέση της ρωσικής αντιπάλου της και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της και μετά την άνοιξη.

ΛΙΟΝ – ΛΕΙΨΙΑ 2-2

Ισόπαλες 2-2 και μαζί στους «16» του Champions League… Αυτό συνέβη στο Ζερλάν, όπου η φιλοξενούμενη Λειψία τερμάτισε πρώτη και η γηπεδούχος Λιόν δεύτερη και αμφότερες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν 0-2 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 8′ και με το γκολ του Βέρνερ στο 40′ με τον ίδιο τρόπο. Οι Γάλλοι αντεπιτεθέκαν στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας με τον Αουάρ στο 50′ και ισοφαρίζοντας με τον Ντεπάι στο 82′

ΛΙΟΝ: Λόπες, Άντερσεν, Τετέ, Μέντες, Τουσάρ (64’ Ρεν Αντελαΐντ), Αουάρ (87’ Μαρσέλο), Ράφαελ (73’ Μαρσάλ), Ντεναγέρ, Τεριέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Σαράτσι, Αϊνταρά, Ντέμε, Μουκιέλε, Ενκουνκού (76’ Λάιμερ), Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό (55’ Αμπαντού), Φόρσμπεργκ, Βέρνερ (55’ Κούνια), Πόουλσεν

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΖΕΝΙΤ 3-0

Πριν τη σέντρα, η Ζενίτ είχε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League και η Μπενφίκα ήταν τελευταία στον όμιλο. Όμως, οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί στο Ντα Λουζ, επικράτησαν 3-0 με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν την πρόκριση στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης.

Ο Πίτσι στο 47′ άνοιξε το σκορ, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 56′, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Αζμούν με προβολή στο 80′ μετά από φάουλ του Γκριμάλδο.

Το τελικό σκορ άφησε τη Ζενίτ τέταρτη και εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τη φετινή σεζόν…

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχιδήμος, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Πίτσι, Τάαραμπτ, Γκαμπριέλ (81′ Σάμαρης), Σέρβι (81′ Σεφέροβιτς), Τσικίνιο, Κάρλος Βινίσιους (89′ Κάιο)

ΖΕΝΙΤ: Κεζρακόφ, Οσόριο, Ιβάνοβιτς, Ντάγκλας Σάντος, Καραβάεφ, Ερόκιν (65′ Σουτόρμιν), Μπάριος, Οζντόεφ (60′ Σμόλνικοφ), Σατόφ (89′ Μακ), Αζμούν, Τζιούμπα

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024