Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

ΗΠΑ : Στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία του ΗΠΑ και παρουσιάζεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ έως το αντίπαλο δέος του Τραμπ.

«Εξακολουθούμε να είμαστε εδώ». Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, που πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, θα βρίσκεται σήμερα στη Μαδρίτη και τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP25) προκειμένου να αποδείξει τη δέσμευση των Αμερικάνων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παρά τη στάση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, η οποία βρέθηκε στην Ισπανία την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά είναι η σειρά του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης να συμμετάσχει στην COP25.

«Πηγαίνω στη σύνοδο στη Μαδρίτη διότι δεν πηγαίνει ο πρόεδρος Τραμπ», δήλωσε σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

«Και ακόμη χειρότερα: απέσυρε τις ΗΠΑ από την παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος που έχει αναγάγει την προστασία του περιβάλλοντος σε έναν από τους βασικούς άξονες της προεκλογικής του εκστρατείας.

Αφού ο Τραμπ επισημοποίησε πριν ένα μήνα την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η χώρα είναι διακριτικά παρούσα στην COP25.

Μία διπλωμάτης ηγείται της αμερικανικής αντιπροσωπείας, την ώρα που οι περισσότερες χώρες εκπροσωπούνται σε επίπεδο υπουργών.

Οι Δημοκρατικοί για την κλιματική αλλαγή

Όμως οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να γεμίσουν το κενό.

Η Πελόζι έκανε αίσθηση στην έναρξη της συνόδου. «Είμαστε εδώ για να σας πούμε, σε όλους σας (…) ότι εξακολουθούμε να είμαστε παρόντες», τόνισε.

«Είμαι εδώ (…) για να στείλω το μήνυμα ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν αυτό που πρέπει να ακούσετε: εξακολουθούμε να είμαστε εδώ!», τόνισε από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Αναφέρθηκε ακόμη στην έκθεση της οργάνωσης America’s Pledge στην οποία συμμετέχουν αμερικανικές πόλεις, πολιτείες και εταιρείες που έχουν δεσμευθεί να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Η έκθεση αυτή της οργάνωσης, την οποία χρηματοδοτεί ο Μπλούμπεργκ, αναφέρει ότι, αν ένας Δημοκρατικός κερδίσει στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, η χώρα θα μπορέσει να μειώσει κατά το ήμισυ την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το 2030 σε σχέση με το 2005.

Ο Μπλούμπεργκ θα παρουσιάσει τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης σήμερα στη Μαδρίτη με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του ηθοποιού και ακτιβιστή υπέρ του κλίματος Χάρισον Φορντ και του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος σύντομα πρόκειται να αναλάβει τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κλίμα, την οποία εγκατέλειψε πρόσφατα ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024