Ωραία η ειλικρίνεια όταν συνοδεύεται από αμεσότητα και καλή διάθεση. Δεν είναι όλα τα ζώδια ωστόσο άξια εμπιστοσύνης στο 100% όσον αφορά το τι λένε για εσάς όταν δεν είστε μπροστά. Κάποια είναι πιο «έμπιστα» και κάποια άλλα δε φέρονται και τόσο «ντόμπρα». Η διπροσωπία είναι το χαρακτηριστικό τους.

Λέων

Είναι από τα ζώδια που νιώθουν περηφάνια για τον εαυτό τους σε μόνιμη βάση. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν στιγμές που αυτή η περηφάνια τους κάνει να λένε πράγματα πίσω από την πλάτη σας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα είναι λογικό όταν κάποιος νιώθει «θεός», να θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να σας κρίνει όποτε εκείνος νιώθει ότι εσείς δεν είστε σωστοί. Επειδή ακριβώς οι Λέοντες αναζητούν την τελειότητα και την «ανωτερότητα» στα πάντα, δεν πρόκειται να μη σας κατακρίνουν. Δείχνοντας σε άλλους τις δικές σας αδυναμίες εκείνοι μοιάζουν «σωστοί», χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έτσι χάνουν την εμπιστοσύνη των άλλων.

 

Δίδυμοι

Κλασικό παράδειγμα διπροσωπίας. Οι Δίδυμοι σε αντίθεση με τους Λέοντες, δε λένε πράγματα για να φανούν καλύτεροι. Αυτό πηγάζει από κάτι άλλο και έχει να κάνει με την προσωπικότητά τους. Επειδή ακριβώς δεν πιστεύουν σε ένα πράγμα αλλά σε περισσότερα μπορεί να αλλάζουν προσεγγίσεις και απόψεις για αυτόν τον λόγο. Μπορεί δηλαδή να σας θεωρεί καλή παρέα αλλά να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για εσάς σε έναν άλλον τομέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι άλλα λέει και άλλα κάνει. Έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως διπρόσωπο ζώδιο. Το κακό είναι ότι συνήθως δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν αυτήν τη διττότητά των απόψεων τους μπροστά σας επειδή δε θέλουν να σας στεναχωρήσουν.

 

Ζυγός

Κι όμως το ζώδιο αυτό που υποτίθεται παίρνει τόσα «credits» για την ισορροπία και την αρμονία που έχει, είναι αρκετά διπρόσωπο. Ο Ζυγός γίνεται πολύ κοινωνικός για να δείξει την εικόνα του και να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Από την άλλη θέλει και τη μοναξιά του και την ατομικότητά του. Αυτό το πράγμα δημιουργεί μία «σύγκρουση» αξιών με αποτέλεσμα να λέει άλλα και να πράττει άλλα. Η διπροσωπία του δηλαδή είναι καθαρά για λόγους κέρδους. Μπορεί για παράδειγμα να πει λόγω της παρέας ότι συμπαθεί ένα άτομο το οποίο η παρέα εγκρίνει. Αυτό δε σημαίνει ότι το συμπαθεί ωστόσο. Λέει ψέματα για να αρέσει στη μάζα ενώ παράλληλα θα «μειώσει» στο μέλλον το άτομο που συμπαθεί η παρέα, για να γίνει εκείνος ο πιο «αγαπητός».

Γράψτε το σχόλιο σας