Ισπανία : Στους δρόμους οι Καταλανοί μια ημέρα πριν τις εκλογές
Χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχουν σε πορείες και να παρακολουθήσουν συναυλίες, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία
Κρατώντας σημαίες των αυτονομιστών και φωνάζοντας το σύνθημα «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους», χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχουν σε πορείες και να παρακολουθήσουν συναυλίες, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία.
Τις κινητοποιήσεις οργάνωσε η καταλανική οργάνωση Democratic Tsunami και οι διαδηλωτές θέλουν να πιέσουν τους Ισπανούς να προβληματιστούν για τις ποινές κάθειρξης που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα σε εννέα αυτονομιστές ηγέτες.
Στην προεκλογική εκστρατεία κυριάρχησε το θέμα της αυτονομίας της Καταλονίας έπειτα από εβδομάδες βίαιων κινητοποιήσεων, που ακολούθησαν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους Καταλανούς ηγέτες.

«Πρέπει να είμαστε ευφάνταστοι»
Μεταξύ των διαδηλωτών, η Χοβίτα Μεζκίτα, 69 ετών, εξήρε τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης Democratic Tsunami, περιλαμβανομένης της πρώτης διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει, στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, στα μέσα Οκτωβρίου.
«Πρέπει να είμαστε ευφάνταστοι» είπε η 69χρονη.
«Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα έχουν αντίκτυπο στον κόσμο» συμπλήρωσε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι οι αυτονομιστές δεν λαμβάνονται υπόψη στην υπόλοιπη Ισπανία.
Η οργάνωση Δημοκρατικό Τσουνάμι απηύθυνε κάλεσμα στους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή.
🎥 | Thousands continue protesting in a festive atmosphere in Barcelona after 5 hours, singing songs like anti-Francoist ‘L’Estaca’ (1968).
Host group Tsunami Democràtic has reported “over 1,000” failed coordinated attacks on their App.
More on: https://t.co/o6G2yqauvM pic.twitter.com/ywcW7hKxTY
— Catalan News (@catalannews) November 9, 2019
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σε ορισμένες συνοικίες της Βαρκελώνης ενόψει των εκλογών, με κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των αποψινών κινητοποιήσεων.
Η Μαδρίτη έστειλε περίπου 2.500 επιπλέον αστυνομικούς, μεταξύ αυτών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, στην περιοχή για να συνδράμουν στην τοπική αστυνομία της Καταλονίας, είπε στο Reuters ένας εκπρόσωπος τύπου της ισπανικής αστυνομίας στη Βαρκελώνη.
Στόχος είναι «να εγγυηθούμε ότι όλοι θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους» επισήμανε ο εκπρόσωπος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Fast & Furious μπαίνει με «σπασμένα φρένα» στη μικρή οθόνη
- Νέα εποχή στις κυβερνοεπιθέσεις – Χάκερ χρησιμοποίησαν ΑΙ για να βρουν κρίσιμο κενό ασφάλειας
- Δεν πήγε Βαλένθια ο Σλούκας
- Ταμείο Ανάκαμψης: Η «ιστορική» ευθύνη της κυβέρνησης – Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΠΑΣΟΚ
- Πώς δρούσε η συμμορία που έκανε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή τους στην Κάτω Τιθορέα
- Μεταρρύθμιση με σύννεφα για τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442