Φωτογραφίες: Automedia

Το βρετανικό πολυτελές μοντέλο προσφέρει για μια ακόμα τον εαυτό του στο φωτογραφικό φακό, δίνοντας μια σαφέστερη εικόνα των αλλαγών τις οποίες επιφυλάσσει η Rolls-Royce για την νέα γενιά της Ghost.

Με δεδομένο ότι η τρέχουσα μορφή του μοντέλου πρωτοεμφανίστηκε το 2010, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ghost θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα στην επονομαζόμενη ως Luxury Platform όπου ήδη βασίζονται η νέα Phantom και η Cullinan.

Η νέα αρχιτεκτονική βασίζεται στην τεχνολογική λογική ενός αλουμινένιου χωροδικτυώματος το οποίο ακριβώς χάρη στην αυξημένη ποσόστωση σε αλουμίνιο, αναμένεται να μειώσει δραστικά το βάρος της Ghost που στην σημερινή εκδοχή της αγγίζει τους 2,5 τόνους.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες που να αφορούν τον κινητήρα της, η Ghost αναμένεται να αξιοποιήσει το διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 των 6,75 λίτρων  με απόδοση 571 ίππους που εφοδιάζει ήδη τις Phantom και Cullinan.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές και για μια ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να εμφανιστεί ταυτόχρονα με τη νέα γενιά του μοντέλου το 2020, καθώς όπως έχει επανειλημμένα τονίσει, ο επικεφαλής της Rolls-Royce, Torsten Muller Otvos, επί του παρόντος, η τεχνολογία των μπαταριών δεν προσφέρει τις απαιτούμενες αποδόσεις για τα δεδομένα της βρετανικής φίρμας.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις συστάσεις, η νέα Ghost αναμένεται να επωφεληθεί από ένα επικουρικό παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt το οποίο θα αναλάβει να τροφοδοτεί το νέο ενεργό σύστημα ανάρτησης και μείωσης των κλίσεων του αμαξώματος υπό πίεση. Παράλληλα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η νέα Ghost θα εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης προς περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας της.

Επίσης, ένας κρίσιμος νεολογισμός στην περίπτωση της νέας Ghost θα είναι ο εξοπλισμός της με μια νέα σουίτα συστημάτων ασφαλείας τα οποία θα της εξασφαλίζουν την ικανότητα ημιαυτόνομης οδήγησης υπό ορισμένες συνθήκες.

Σε επίπεδο σχεδίασης, αν και, κατά τις προσφιλείς συνήθειες των Βρετανών δεν αναμένονται ριζικές μεταβολές, είναι σαφές από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού ότι η νέα Ghost υιοθετεί πιο στενά φωτιστικά σώματα προσεγγίζοντας την αισθητική της πρόσφατης Phantom. Ωστόσο, η πιο διακριτή διαφορά είναι μια διαφορετική σχεδίαση σε ό,τι αφορά το τόξο της οροφής η οποία συντείνει σε ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας