Νέα πρόκληση Τούρκων με 51 παραβιάσεις στο Αιγαίο
Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι στο Αιγαίο αφού την Τρίτη τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών F-16 προχώρησαν σε συνολικά 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι στο Αιγαίο αφού την Τρίτη τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών F-16 προχώρησαν σε συνολικά 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Ακόμη όμως ένα στοιχείο που είναι ενδεικτικό της επιθετικότητας της Άγκυρας είναι ότι σημειώθηκαν και πέντε εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) με τα ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.
Στο μεταξύ, νέα θρασύτατη πρόκληση άνευ προηγούμενου από τους Τούρκους σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ένα drone του τουρκικού στρατού πέταξε πάνω από ελληνικό νησί.
Συγκεκριμένα, στις 15:12 ένα τουρκικό UAV πέταξε πάνω από τη νήσο Ρω στα 20.000 πόδια.
Ήταν η πρώτη φορά που τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη νήσο Ρω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τύπου ΤΑΙ Anka μη επανδρωμένο αεροσκάφος, συνόδευαν και δύο τουρκικά μαχητικά F-16, αλλά χωρίς να κάνουν υπερπτήση πάνω από το ελληνικό νησί.
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442