Ισόπαλες με 1-1 Σουηδία και Ισπανία, νίκες για Ελβετία και Ισραήλ
Στη δεύτερη θέση του ομίλου της παρέμεινε η Σουηδία, μετά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ισπανία με τον Μάρκους Μπεργκ να σκοράρει μάλιστα, ενώ με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το ματς της Ρουμανίας με τη Νορβηγία. Νίκες για Ιταλία, Ισραήλ, Ελβετία, Γεωργία και Νησιά Φερόε κόντρα σε Λιχτενστάιν, Λετονία, Ιρλανδία, Γιβραλτάρ και Μάλτα.
Τις βαλίτσες της για την τελική φάση του Euro 2020 ετοιμάζει η Ισπανία. Οι Ιβηρες μπορεί να τα βρήκαν σκούρα στην Σόλνα απέναντι στους Σουηδούς, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό που έψαχναν και σφράγισαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση.
Οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν στο 50’ με τον Μάρκους Μπεργκ και όλα έδειχναν ότι θα πάρουν μια σημαντική νίκη στη μάχη για τη δεύτερη θέση του ομίλου, η οποία επίσης οδηγεί στα τελικά της διοργάνωσης. Ο Ροντρίγκο όμως είχε διαφορετική άποψη. Στο 91’ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και ισοφάρισε 1-1.
Ενας βαθμός χρυσάφι, με την Ισπανία να σφραγίζει και μαθηματικά την παρουσία της στα τελικά του Euro 2020. Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου, Ρουμανία και Νορβηγία έμειναν στο 1-1, με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί να αγωνίζεται για μια ακόμα φορά ως βασικός.
Ένα αποτέλεσμα, που δεν βόλευε ούτε τους Ρουμάνους, που έμειναν στο -1 από την δεύτερη Σουηδία, αλλά ούτε τη Νορβηγία που είναι στο -4. Για την ιστορία, το σκορ άνοιξε στο 62’ για τους Ρουμάνους ο Μιτρίτα, με τον Σόρλοθ στο 92’ να διαμορφώνει το τελικό 1-1.
Πάρτι η Ιταλία
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής, το οποίο διεξήχθη το βράδυ, η Ιταλία έκανε… πάρτι στο Λιχτενστάι, επικράτησε εύκολα με 5-0 και έκανε το 8 στα 8. Το σκορ άνοιξε στο 2’ ο Μπεραντέρσκι, με τον Μπελότι στο 70’ να κάνει το 2-0. Το 3-0 έγινε από τον Ρομανιόλι στο 77’ και το 4-0 από τον Ελ Σαράουι στο 82. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Μπελότι στο 90+2’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».
Λίγα 24ωρα μετά τη βαριά ήττα της από την Ατλέτικο για το Κύπελλο, η Μπαρτσελόνα υπέστη νέα οδυνηρή ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 στην έδρα της Τζιρόνα. Πλέον στην κορυφή της La Liga βρίσκεται η Ρεάλ....
Ο Αλέξανδρος Γκιννής αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, κατεβαίνοντας τιμητικά την πίστα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κορτίνα.
Ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που έχουν στη μεταγραφική τους λίστα τον Κωνσταντίνο Καρέτσα είναι και η Μίλαν, όπως τονίζει ιταλικό δημοσίευμα που τον χαρακτηρίζει «Βασιλιά των ασίστ».
Τα έργα ανακατασκευής του εμβληματικού γηπέδου έχουν καθυστερήσει πολύ και ίσως το Αζτέκα δεν είναι έτοιμο για το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 11 Ιουνίου