Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε ο Ήφαιστος Λήμνου ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ με 72-68 κι έκανε το τρία στα τρία στην Basket League. «Ήρωας» για τους νησιώτες ο Λιτλ που με τρίποντο στα 11» πριν το φινάλε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (70-68) ενώ η Ένωση παρουσιάστηκε κάκιστη και παρ’ ότι είχε τον έλεγχο για τρία δεκάλεπτα, κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μολντοβεάνου με 15 πόντους και ακολούθησαν οι Έβανς (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Λιτλ με 11 πόντους και το τρίποντο-μαχαιριά στο φινάλε. Από την άλλη για την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Λάνγκφορντ με 14 εκ των οποίων όμως οι 11 ήταν με βολές (1/10 εντός παιδιάς), ο Σαντ Ρος είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Κακλαμανάκης 11 πόντους.
Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι το ματς θα είναι κλειστό και με χαμηλό σκορ. Η ΑΕΚ είχε ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή ωστόσο ο Ήφαιστος έμενε κοντά σκορ και η πρώτη περίοδος βρήκε την Ένωση μπροστά με 22-18.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 7-1 προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 25-23 στο 12′. Η ΑΕΚ απάντησε με δικό της 6-0 και με πρωταγωνιστή τον Κακλαμανάκη κράτησε το προβάδισμα ως το ημίχρονο που έκλεισε με σκορ 37-32 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».
Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +12 (42-54 στο 27’) με Σαντ Ρος και Χρυσικόπουλο να αναλαμβάνουν δράση αλλά ο Ήφαιστος μάζεψε και πάλι τη διαφορά (48-56 στο 30′).
Η τελική αντεπίθεση της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μούρτος έφερε την ομάδα του σε απόσταση ενός σουτ (56-59 το 35′) και ο Έβανς ισοφάρισε για πρώτη φορά μετά από ώρα (62-62 στο 37′). Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Λιτλ να βάζει μπροστά τον Ήφαιστο με 67-65, ο Λάνγκφορντ με το πρώτο του εύστοχο σουτ έκανε το 67-68 όμως ο Λιτλ με τρίποντο στα 11.5» πριν το τέλος έκανε το 70-68. Ο Λάνγκφορντ αστόχησε και στην τελευταία επίθεση με τον Ήφαιστο να παίρνει τη μεγάλη νίκη.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
Η υπόθεση του Τζέιμς Ννάτζι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στο NCAA, επιταχύνοντας την επαγγελματοποίηση του κολεγιακού μπάσκετ και θέτοντας υπό αμφισβήτηση κανόνες δεκαετιών.
Ο Ρισόν Χολμς δήλωσε πανέτοιμος για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (2/1) και τόνισε πως ανυπομονεί να απολαύσει την ατμόσφαιρα στο Telekom Center.