Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια

Η πολιτική αντιμετώπισης της κατάστασης πρέπει να αλλάξει. Το θέμα μας δεν είναι η αποσυμφόρηση των στρατοπέδων. Θέμα στο οποίο αφορούν τα περισσότερα μέτρα που ανακοινώνονται. Αλλά η απόκρουση των εισερχομένων. Που κανείς δεν ασχολείται!!

Κουράσθηκα να επανέρχομαι στα ίδια. Οφείλω όμως να είμαι συνεπής με αρχές κι απόψεις μου. Είναι υποχρέωσή μου λοιπόν, απέναντι στην πατρίδα, να συνιστώ και να παρακινώ.

Οι εξελίξεις στο Μεταναστευτικό έχουν ξεπεράσει τα όρια απλής ανησυχίας. Συνιστούν πλέον πραγματικό κίνδυνο για τη συνοχή της κοινωνίας μας, για τις αξίες και τον πολιτισμό μας. Δεν πρόκειται πλέον για ροή ανθρώπων που παράνομα παραβιάζουν τα σύνορά μας. Εχει πάρει διαστάσεις πραγματικής εισβολής. Που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Μερικές παρατηρήσεις:

Σχεδόν όλοι έρχονται από την Τουρκία. Αλλά δεν είναι Τούρκοι. Δεν κινδυνεύει κανείς απ’ αυτούς εκεί από διώξεις, σφαγές ή πολεμικές καταστάσεις. Λογικά λοιπόν ουδείς εδώ δικαιούται άσυλο. Θα μπορούσαν να ζητήσουν στην Τουρκία.

Είναι όλοι μουσουλμάνοι. Ενώ στις χώρες τους διώκονται χριστιανοί. Γι’ αυτούς όμως οι πάντες αδιαφορούν. Γιατί έρχονται λοιπόν στη Δύση; Το Κοράνι το επιτάσσει, σε 93 του στίχους. Για να καταληφθούν οι «άπιστοι» από μέσα. Το διακήρυξε και το Ισλαμικό Κράτος το 2015. Και ξεκίνησαν έκτοτε οι ακατάπαυστες ροές…

Η πλειοψηφία όσων περνούν τα σύνορά μας είναι νέοι άνδρες 20-35 χρονών. Μάχιμα άτομα δηλαδή. Κι έτοιμα να αμφισβητήσουν δυναμικά την έννομή μας τάξη. Από Συρία, αυτοί που φθάνουν, υπήρξαν αναμφίβολα υποστηρικτές του ΙSIS. Oι άλλοι δεν θα μπορούσαν εύκολα να περάσουν στην Τουρκία!

Η πολιτική αντιμετώπισης της κατάστασης πρέπει να αλλάξει. Το θέμα μας δεν είναι η αποσυμφόρηση των στρατοπέδων. Θέμα στο οποίο αφορούν τα περισσότερα μέτρα που ανακοινώνονται. Αλλά η απόκρουση των εισερχομένων. Που κανείς δεν ασχολείται!!

Οποιος παραβιάζει σύνορα, θαλάσσια ή χερσαία, να συλλαμβάνεται αποκλειόμενος από κάθε διαδικασία ασύλου (όπως λ.χ. σε Αυστρία, Δανία, Αυστραλία). Οι ΜΚΟ παύουν να αναμειγνύονται. Ουδείς κινδυνεύει γύρω από ελληνικά σύνορα. Ούτε είναι κατατρεγμένος. Στην Τουρκία είναι ασφαλής. Η παραβίαση συνόρων λοιπόν εκ του πονηρού. Οποιος θέλει άσυλο απευθύνεται σε νόμιμα σημεία εισόδου. Δεν υπάρχει λόγος να θαλασσοπνίγονται. Εκτός αν υπάρχουν άλλα αίτια. Ολοι οι άλλοι, περιορίζονται σε στρατόπεδα με στόχο  επαναπατρισμό.

Οι μύθοι περί συνωμοτικού Σχεδίου Γκούντενχοφ – Καλέργκι, δεν είναι παρά μύθοι. Λόγω κυρίως δεκάδων αντιφάσεων (π.χ. η Αυστρία στην κορυφή όσων μάχονται την παράνομη μετανάστευση). Αυτό που επιβάλλεται είναι να αποσύρουμε την υπογραφή μας από το Σύμφωνο Μετανάστευσης («Μετακίνησης», κατά μουσουλμάνους). Πριν είναι αργά.

Αν η Ευρώπη διαφωνεί, ας τους παραλάβει. Δεν θα στενοχωρηθούμε…

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024