Ζαχαράκη: Έως το τέλος του έτους οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών
το υπουργείο Παιδείας είναι σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους σημειώνει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά «η κυβερνητική μηχανή λειτουργεί με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον»
«Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής», τονίζει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Αναφερόμενη στο πανεπιστημιακό άσυλο, η κ. Ζαχαράκη ξεκαθαρίζει ότι «αυτό που καταργήθηκε είναι η στρέβλωσή του, η κατάχρησή του, η μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας» και διαβεβαιώνει ότι «στην ουσία αποκαθίσταται το άσυλο στην πραγματική του έννοια, καθώς θα συντονιστούν όλες οι προσπάθειες για να προστατευθεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία».
Γνωστοποιεί ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Για το αν θα υπάρξουν άλλοι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια, η υφυπουργός Παιδείας απαντά πως το υπουργείο θα καταγράψει τις ανάγκες στη Γενική Εκπαίδευση και δηλώνει πως πρώτο μέλημα είναι η κάλυψη των πραγματικών κενών με βάση συγκεκριμένη χαρτογράφηση.
Τέλος, σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει «με αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οι όποιες γίνουν θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου, χωρίς αιφνιδιασμούς, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών».
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.