Στην εκπομπή One Direct μίλησε η υπεύθυνη γραμμής βοήθειας του «Χαμόγελου του παιδιού», Σία Κακαρούμπα.
Ο σύλλογος με τις τρεις γραμμές βοήθειας, οι οποίες είναι ανοιχτές σε 24ωρη βάση όλες τις μέρες του χρόνου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997 και αφορά κακοποιημένα και εξαφανισμένα παιδιά και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Επειδή τα καλοκαίρια αυξάνονται τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών, σύμφωνα με την κα. Κακαρούμπα, «επικοινωνούμε, ενημερώνουμε και μετά εμείς διαβιβάζουμε τις πληροφορίες έτσι ώστε να ενημερωθούν και οι εισαγγελικές αρχές».
Η γραμμή βοήθειας για κακοποιημένα παιδιά και παιδιά σε κίνδυνο είναι το 1056, ενώ οι κλήσεις γίνονται ανώνυμα. Το «Χαμόγελο του παιδιού» δεν χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια, αλλά από χορηγίες και τη βοήθεια του κόσμου.
«Το χαμόγελο δεν μπαίνει στη διαδικασία να πολιτικοποιηθεί», δήλωσε η κα. Κακαρούμπα σε ερώτηση που της τέθηκε για πιθανή συζήτηση με τα κόμματα έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση του οργανισμού σχετικά με την εύρεση πόρων.
Τα όσπρια επιστρέφουν δυναμικά στο παγκόσμιο διατροφικό προσκήνιο ως μια διατροφική επιλογή υψηλής αξίας για την υγεία, τη μακροζωία και την καθημερινή ευεξία.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».