Κύμα καύσωνα το Σαββατοκύριακο – Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια
Οι συνθήκες καύσωνα θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από αύριο, Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους τους 38, ενώ την Κυριακή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει 40 βαθμούς για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα
Στη χώρα μας φτάνει το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου τα επόμενα 24ωρα.
Οι συνθήκες καύσωνα θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από αύριο, Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους τους 38, ενώ την Κυριακή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει 40 βαθμούς για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα.
Ειδικότερα, καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου 2019. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν όμβρους ή τοπικές βροχές και ενδεχομένως λίγες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 37, στην Ήπειρο από 18 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442