Η τραγική ιστορία της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, της 50χρονης αρμένισσας νοσηλεύτριας που το περασμένο Σάββατο έκανε βουτιά θανάτου από τον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον ξαφνικό έλεγχο της ιδιωτικής υπηρεσίας φύλαξης, έφερε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στην επιφάνεια τον σκοτεινό κόσμο της αδήλωτης εργασίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Η αδικοχαμένη μητέρα και γιαγιά έγινε αφορμή να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ιδίως τις νυχτερινές ώρες. Τότε που εκατοντάδες γυναίκες – κυρίως μετανάστριες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα – γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αμφιβόλου προελεύσεως «ατζέντηδων» και «γραφείων ευρέσεως εργασίας».
Το νυχτοκάματό τους, όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων, δεν ξεπερνάει τα 50 ευρώ, τη στιγμή που η αντίστοιχη αμοιβή για συναδέλφους τους με άδεια φτάνει μέχρι και τα 120 ευρώ!
-Πώς βγάζουν το νυχτοκάματο τους οι νοσοκόμες χωρίς άδεια;
-Τι επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Νοσοκόμων-Νοσηλευτών;
-Πως λειτουργεί το απίστευτο κύκλωμα με τα… φορτηγάκια;
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας