Θρήνος στο παγκόσμιο βόλεϊ. Σε ηλικία 46 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αθλήματος, Μιγκέλ Φαλάσκα, εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου.
Ο Φαλάσκα βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση στο Βαρέζε της Ιταλίας, όπου αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικά αποδείχθηκε ότι τον πρόδωσε η καρδιά του.
Ο Ισπανός πρώην παίκτης και προπονητής υπήρξε ένας εκ των σπουδαιότερων πασαδόρων που έχει βγάλει το παγκόσμιο βόλεϊ.
Έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική Ισπανίας, το Champions League με τη Σκρα Μπελχάτοφ το 2010, ενώ έχει πάρει πολλούς ακόμα συλλογικούς και εθνικούς τίτλους με τη Λας Πάλμας, τη Μαγιόρκα και την εθνική.
Ως προπονητής κατέκτησε το Challenge Cup το 2018 με τη Μόντσα.
Ο Φαλάσκα γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1973 στη Μεντόζα της Αργεντινής, χώρα καταγωγής του πατέρα του, ενώ η μητέρα του ήταν Ισπανίδα.
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά