Αθώοι οι 108 πρόσφυγες για την κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
Αθώους έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Μυτιλήνης 108 διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και δυο Έλληνες αλληλέγγυους, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για παράνομη κατάληψη δημόσιου κτήματος, στάση από κοινού και αντίσταση κατά της αρχής μετά τη ρατσιστική εις βάρος τους επίθεση στις 22 Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς
Αθώους έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Μυτιλήνης 108 διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και δυο Έλληνες αλληλέγγυους στα αιτήματα τους, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για παράνομη κατάληψη δημόσιου κτήματος, στάση από κοινού και αντίσταση κατά της αρχής μετά τη ρατσιστική εις βάρος τους επίθεση στις 22 Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς.
Όπως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2018, διαμαρτυρόμενοι για ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη στη Μόρια, ομάδα περίπου 200 αιτούντων άσυλο πορεύθηκε από τη Μόρια στη Μυτιλήνη και συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Σαπφούς της πόλης. Μια εβδομάδα μετά, στις 22 Απριλίου, μετά την επίθεση από ομάδες ακροδεξιών ενάντια στους πρόσφυγες, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκεντρωμένη ομάδα των αιτούντων άσυλο τους οποίους και προσήγαγε μαζί με άλλους δυο Έλληνες. Στις 23 Απριλίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των προσαχθέντων με τις κατηγορίες της στάσης από κοινού, της αντίστασης κατά της αρχής και της παράνομης κατάληψης δημοσίου κτήματος.
Κατά τη διάρκεια της οκτάωρης ακροαματικής διαδικασίας οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι, δεν πραγματοποίησαν κατάληψη με τη νομική έννοια του όρου, ούτε αντίσταση ή στάση. Αναγνωρίστηκε έτσι εμμέσως, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οργάνωσης ΗΙΑS Greece που εκπροσωπούσαν τους κατηγορουμένους, το νόμιμο δικαίωμα στη συνάθροιση.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την αθωωτική απόφαση είπε: «Αθώοι. Να πάτε στο καλό»!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές
- Συνταγή: Στριφτόνι με ντομάτα, πικάντικη σάλτσα και καλαμάρια
- Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442