Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε το… θαύμα, καθώς επικράτησε με 77-75 του Περιστερίου στο κλειστό του Π. Φαλήρου εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παρουσία του στην Α1 κατηγορία.
Από την άλλη πλευρά οι «κυανοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν συνέχισαν το σερί των νικών μετά την μεγάλη επιτυχία επί του Παναθηναϊκού.
Το Περιστέρι ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 9-15 στο 8’, αλλά ο Πανιώνιος με τον Μπέρι και τον Χάρις να δίνουν λύσεις ήταν εκείνο που είχε τον έλεγχο του αγώνα και πέρασε μπροστά με 28-25 στο 15’.
Το παιχνίδι ισορρόπησε με τον Πανιώνιο πάντως να είναι πολύ αποτελεσματικός στην άμυνά του και να μη επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να κάνουν ελεύθερα σουτ.
Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 38-38, ενώ στη συνέχεια οι Νεοσμυρνιώτες είχαν το… πάνω χέρι, καθώς ο Μπέρι ήταν καταπληκτικός και είχε εκθέσει τα αμυντικά πλάνα του Περιστερίου.
Με σερί 9-0 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 63-58 στο 33’ και πήραν προβάδισμα, ενώ το Περιστέρι δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει, μια και οι Γκρέι, Μουρ ήταν «εγκλωβισμένοι» στην άμυνα του Πανιωνίου.
Στα 5’’ ο Μπέρι έκανε το 75-69 και στα 39’’ ο Μπεντίλ το θ75-71 για να σκοράρει 1/2 βολές ο Μπέρι (76-71) στα 33’. Ο Βασιλόπουλος αστόχησε σε τρίποντο και ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με το τελικό 77-75 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν τη νίκη μέσα στο Ντιτρόιτ επί των Πίστονς στο Game 5 και χρειάζονται μία ακόμη για να περάσουν στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA.
Ο Εργκίν Αταμάν αποχώρησε από την συνέντευξη Τύπου του Βαλένθια - Παναθηναϊκός μετά από ερώτηση δημοσιογράφου – Δείτε το βίντεο με την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού.
Η Χάποελ Τελ Αβίβ αποκλείστηκε από το Final-4, ωστόσο ο πρόεδρός της Οφέρ Γιανάι είχε ακόμη πράγματα να πει μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια στο Game 5.