Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέσπασε δημόσια η Μαίρη Συνατσάκη για τις ομοφοβικές επιθέσεις

Ξέσπασε δημόσια η Μαίρη Συνατσάκη για τις ομοφοβικές επιθέσεις

Την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο κτήριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας, σχολίασε η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από δημοσίευσή της στο Instagram

Την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο κτήριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας, σχολίασε η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από δημοσίευσή της στο Instagram.

Η γνωστή YouTuber και παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη,  χρησιμοποιήσε για ακόμα μία φορά τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προκειμένου να τοποθετήθεί δημόσια για την επίθεση αγνώστων στο Athens Checkpoint.

Στη φωτογραφία από τον καταστραμμένο χώρο του Athens Checkpoint, που η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε στο Instagram, έγραψε: «Πόσο μ@λ@κες είσαστε την ομοφοβία μου μέσα! Κάνουν καταπληκτικό έργο οι άνθρωποι στο checkpoint για όλους! Έλεος με τους εγκεφάλους σας» και συμπλήρωσε «*εκφράζομαι όσο πιο κόσμια αντέχω. Αλλά δεν αντέχω!»

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Μαίρη Συνατσάκη στο Instagram:

Η επίθεση στο Athens Checkpoint

Tο κτήριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας, έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής που βρίσκεται στο Μοναστηράκι και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές.  Ωστόσο, η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της στους επάνω ορόφους, καθώς και στα διπλανά κτίρια σε μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός πως στη δομή δε βρίσκονταν άνθρωποι, η ζωή των οποίων θα μπορούσε να κινδυνεύσει. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Θετικής Φωνής είχαν αποχωρήσει από το κτήριο στις 00:30 το βράδυ της Δευτέρας για να υλοποιήσουν εξωτερική δράση του συλλόγου, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά.

Στην σχετική  ανακοίνωσή της η Θετική Φωνή υπογραμμίζει:

«Τα Checkpoint ως μία πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής και του ιδρύματος AHFEurope, έχουν διενεργήσει πάνω από 100.000 δωρεάν εξετάσεις και διαγιγνώσκουν κάθε χρόνο περίπου το 30% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων σε αυτή την προσπάθεια και η διεθνής αναγνώριση της επιτυχίας της, οφείλεται στο γεγονός ότι ιεραρχεί εξίσου υψηλά με την αξία της υγείας, την αξιοπρέπεια, την ισονομία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από τη λειτουργία των Checkpoint, πρωτοστατούμε στην εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που ωθούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες στο περιθώριο και απειλούν την κοινωνική συνοχή. Με τον τρόπο αυτό, υπηρετούμε την υγεία θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την έκφραση, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου, τη φυλή, την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την κοινωνική θέση, τη θρησκεία και την οικονομική κατάστασή του.

Οι δράστες της επίθεσης δεν προσπάθησαν απλά να κάψουν ένα κτίριο. Με τα εμπρηστικά υλικά του εκφοβισμού και της βίας, επιχείρησαν να φιμώσουν μία δυνατή φωνή προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να πνίξουν τις ανθρωπιστικές αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύουμε.

Η απάντησή μας είναι διαχρονικά ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το φόβο να θρέψει το τέρας. Η σημαία του ουράνιου τόξου θα κυματίζει και πάλι από σήμερα στη δομή μας, ως μία έμπρακτη πολιτική δήλωση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υποκύπτουν σε κανένα φασιστικό εκβιασμό. Το Checkpoint δε θα διακόψει ούτε για μία στιγμή τη λειτουργία του. Οι λήπτες των υπηρεσιών μας θα γίνονται προσωρινά δεκτοί στην κινητή μονάδα που έχει σταθμεύσει έξω από το κτίριο.

Παράλληλα, τα Checkpointκαλούν όλους του κοινωνικούς εταίρους, δημόσιους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις και κάθε πολίτη να υψώσουν τη σημαία του ουράνιου τόξου στα κτίριά τους, ως μία συμβολική απάντηση ενάντια σε τέτοιου είδους κινήσεις εκφοβισμού.

Ο φασισμός είναι το σκοτάδι το οποίο θα πνιγεί στο φως των αξιών μας. Σιγά μη φοβηθούμε!»

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024